Bēdziet lēnāk! Kurskas apgabala ceļu policija uzliek sodus "brīvprātīgajiem" par pārāk ātru bēgšanu no ukraiņu droniem
Krievijas ceļu policists darbībā (ilustratīvs attēls no "X")
Pasaulē
2024. gada 28. augustā, 14:55

Bēdziet lēnāk! Kurskas apgabala ceļu policija uzliek sodus "brīvprātīgajiem" par pārāk ātru bēgšanu no ukraiņu droniem

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kamēr Ukrainas armija turpina “speciālo militāro operāciju” Krievijas Kurskas apgabalā, vietējās militārpersonas saskārušās ar savdabīgu savējo atbalstu, kad apgabala ceļu policija viņiem piespriež sodus par ātruma pārkāpšanu … bēgot no ukraiņu droniem, vēsta izdevums “Mash”.

Bēdziet lēnāk! Kurskas apgabala ceļu policija uzli...

Jau vairāki krievu “brīvprātīgie” sūdzējušies “Mash”, ka ceļu policijas novērošanas kameras kauju rajonā arī pašreizējos apstākļos turpina fiksēt braukšanas ātruma pārkāpumus un ceļu policija sūta paziņojumus par piespriesto sodu. Daži mēdz aizklāt savu automašīnu numurzīmes, taču ceļu policisti viņus aptur un liek noņemt uzlīmes.

Kādam pazīstamam “kara aktīvistam” vienas dienas laikā pienākuši paziņojumi par sodiem, kuru apmērs sasniedz 9 tūkstošus rubļu (gandrīz 90 eiro). Par ko? Par to, ka viņš trasē lielā ātrumā bēdzis no ukraiņu droniem.

Tagad krievu “kara aktīvisti” baidās, ka Ukrainas armija izmantos novērošanas kameras, lai viņus izsekotu. Savukārt policija iesaka Kurskas, Brjanskas un Belgorodas apgabala iedzīvotājiem nelietot videonovērošanas kameras, ja vien tas nav ārkārtīgi nepieciešams.
Ceļu policija paskaidrojusi, ka “pretterorisma operācijas” režīmā braukšanas ātruma pārsniegšanu var uzskatīt kā rīcību galējas nepieciešamības apstākļos, bet izrakstītos protokolus teorētiski var apstrīdēt tiesā.

Komentāros jau asprāši ieteikuši vērsties Sudžas pilsētas tiesā un sūdzēties arī par “Leopard” tanku nepareizu novietošanu. Kā zināms, Kurskas apgabala Sudžas pilsētu un daudzas citas apdzīvotas vietas Krievija vairs nekontrolē.