Sieva, iespējams, izkrita pati pēc bērna: kas zināms par bijušo Krievijas Centrālās bankas darbinieku, kurš Maskavā izmeta ģimeni pa logu
foto: Soctīkli
Aleksandrs Ļipatovs./Skati no dzīvokļa.
Pasaulē
2024. gada 27. augustā, 06:13

Sieva, iespējams, izkrita pati pēc bērna: kas zināms par bijušo Krievijas Centrālās bankas darbinieku, kurš Maskavā izmeta ģimeni pa logu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievs Aleksandrs Ļipatovs, kurš sievu un dēlu izmeta pa 16. stāva logu, lietoja antidepresantus - par viņa dzīvību cīnās ārsti.

Sieva, iespējams, izkrita pati pēc bērna: kas zinā...

39 gadus vecais Ļipatovs atradās stipru preparātu - antidepresantu - ietekmē. Šobrīd par vīrieša dzīvību pēc pašnāvības mēģinājuma cīnās toksikoloģijas nodaļas ārsti. "Viņš izgāja no komas. Vīrietim ir spēcīga saindēšanās ar preparātiem - provizoriski, antidepresantiem. Ģimenes dzīvoklī tika atrasts pustukšs tablešu iepakojums," pavēstīja kāds avots.

Traģēdija notika 25. augusta rītā Maskavā. Agri no rīta kaimiņi izdzirdējuši kliedzienus no Ļipatovu ģimenes dzīvokļa, kur, domājams, izcēlies ģimenes strīds. Divas stundas vēlāk 1988. gadā dzimušās sievietes un 2023. gadā dzimušā bērna līķi tika atrasti uz asfalta. Aculiecinieki ziņoja, ka vispirms pa logu izkritis bērns un pēc tam arī viņa māte. Kā pastāstīja viena no vietējām iedzīvotājām, sākumā bijuši dzirdami kliedzieni, bet pēc tam viņa ieraudzījusi, kā vīrietis vispirms izmetis bērnu un tikai pēc tam arī sievieti. No iedzīvotājas teiktā, nebija īsti skaidrs, vai viņš "palīdzēja" viņai, vai arī viņa pati izlēca. Tad viņš meta ārā mantas, kliedza kaut ko nesaprotamu.

"Mash" raksta, ka sieviete varējusi mesties pati pakaļ bērnam. Pēc sievas un dēla izmešanas Ļipatovs apsēdās uz palodzes un ilgi skatījās uz līķiem, pēc kā nozuda dzīvoklī. Ierodoties notikuma vietā, policistiem un mediķiem neizdevās iekļūt dzīvoklī - Ļipatovs atteicās atvērt durvis. Pēc stundu ilgām pārrunām pieņemts lēmums dzīvokli atvērt ar spēku. Ļipatovs tobrīd bija bezsamaņā. Viņš tika hospitalizēts smagā stāvoklī ar saindēšanās pazīmēm no medikamentiem.

Dzīvoklī, kurā iebruka specvienība OMON, viss bija kājām gaisā: izmētātas mantas un rotaļlietas, apgāztas mēbeles. Atrastas arī dīvainas zīmītes ar zīmējumiem, kas atgādina saules sistēmu, un nesakarīgu tekstu. Vienā no zīmējumiem saule tika parakstīta ar vārdu "smadzenes". Dzīvoklī atrasts arī tukšs iepakojums ar antidepresantiem.

Tāpat, raksta "Baza", dzīvoklī atrastas cīņas pēdas, tostarp matu šķipsna. Kaimiņi ģimeni raksturo kā mierīgu un nekonfliktējošu. Vienīgais, kas viņus pēdējā laikā satraucis, ir biežā bērna raudāšana.

Zināms, ka Aleksandrs un Milena Ļipatovi nāk no Altaja Republikas. Milena uz Maskavu pārcēlusies pirms aptuveni septiņiem gadiem, pirms dekrēta strādājusi kompānijā "Heineken", vēsta masu mediji. Aleksandrs sākumā strādāja Slavgorodā, pēc tam pārcēlās uz Barnaulu, kur ieguva amatu Centrālās bankas nodaļā. Vēlāk viņu pārcēla uz Maskavu. Avoti liecina, ka lielas slodzes vīrietim radījušas stresu un panikas lēkmes, ar kurām viņš mēģinājis tikt galā ar medikamentu palīdzību. Paziņas norādīja, ka Ļipatovs pēkšņi varējis nokrist uz grīdas un sākt kliegt. Pie tam viņš piekopis aktīvu dzīvesveidu, aizrāvies ar volejbolu un piedalījies korporatīvās sacensībās.

Aleksandra "LinkedIn" profilā norādīts, ka kopš 2024. gada maija viņš ieņēmis izpilddirektora amatu "Sberbankas" drošības departamentā. Lielās slodzes it kā atkal izprovocējušas viņa nervozitāti. Tāpat tiek ziņots, ka kopš 2024. gada aprīļa Milena Ļipatova sākusi apmeklēt psihoterapeitu. Iemesli tam nav zināmi.