Kā nepieļaut, lai makam "izaugtu kājas" Eiropas kabatzagļu citadelē Itālijā?
Tūristu iecienītajās vietās pietiek ar mirkli neuzmanības, lai maks izkūpētu (foto: Shutterstock)
Pasaulē
2024. gada 26. augustā, 07:14

Kā nepieļaut, lai makam "izaugtu kājas" Eiropas kabatzagļu citadelē Itālijā?

Māris Puķītis

Jauns.lv

Apzagt var jebkurā valstī, it sevišķi tūristu iecienītākajās vietās, bet Eiropā viena valsts ir līdere kabatzādzību ziņā – Itālija. Kādi ir garnadžu triki?

Kā nepieļaut, lai makam "izaugtu kājas" Eiropas ka...

Apdrošināšanas piedāvājumu salīdzināšanas vietnē QuoteZone.co.uk analizēta britu tūristu pieredze, un tieši Itālija izvirzījās priekšgalā ar kabatzādzībām. Pētījumā aplūkotas atsauksmes par Milānas Domu, Ufici galeriju Florencē, Trevi strūklaku Romā, Kolizeju un Panteonu. QuoteZone.co.uk atklāja 478 atsauksmes par šīm vietām, kur pieminēti kabatzagļi. Otrajā vietā ir Francija ar 251 šādu atsauksmi.

Veikla rokas ieslidināšana somā vai kabatā nav vienīgais zādzības veids. Vietnē “Reddit” aprakstīts arī šāds triks – ielās iziet jauna, skaista meitene, plānā baltā kreklā un bez krūštura. Kamēr vīrieši nespēj novērst skatienu, viņus “apstrādā” kabatzagļi. 

Citā gadījumā Milānā pusaudži uzvedās tā, it kā gribētu apzagt kādu sievieti. Kamēr dēls pievērsa uzmanību viņai, garnadži apzaga tieši viņu. Itālijas Valsts policijas oficiālajā vietnē brīdināts, ka zagļi bieži brauc ar mopēdiem, motocikliem vai automašīnām un izrauj somas no rokām.

“Es vienmēr nēsāju savu somu pārliktu šķērsām, nekad neatstāju to uzkarinātu uz krēsla ārpus savas redzesloka, un esmu mazliet vērīgāka, ja atrodos cilvēku pilnā vietā,” “The Washington Post” teic Romā dzīvojošā ceļojumu žurnāliste Marija Paskvāle. 

Itālijas policija iesaka rūpīgi glabāt personas dokumentus un makus. Tos labāk nēsāt iekškabatās, ieteicams visu naudu nelikt vienuviet, dārgas rotaslietas labāk atstāt mājās.