Itālijas varasiestādes par nogrimušo superjahtu: "Tā varētu būt arī slepkavība!"
foto: Vida Press
Avārijā bojā gāja tehnoloģiju uzņēmējs Maiks Linčs, viņa 18 gadus vecā meita Hanna un vēl četri pasažieri.
Pasaulē
2024. gada 25. augustā, 13:00

Itālijas varasiestādes par nogrimušo superjahtu: "Tā varētu būt arī slepkavība!"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Notikusī traģēdija uz britu magnāta superjahtas varētu būt bijusi arī slepkavība, tomēr sabiedrībai mums ir jādod laiks izmeklēšanas veikšanai, preses konferencē vēstījis Itālijas prokurors Ambrožio Kartosio.

Itālijas varasiestādes par nogrimušo superjahtu: "...

"Mēs plānojam rūpīgi izvērtēt apkalpes rīcību katastrofas laikā - vai tā izziņoja uz klāja trauksmi, lai brīdinātu uz jahtas esošos pasažierus par nelaimes tuvošanos, pirms paši iekāpa glābšanas laivās. Tāpat tiks rūpīgi izvērtēta jahtas kapteiņa uzvedība avārijas laikā," detaļas par uzsākto izmeklēšanu sabiedrībai atklāj prokurors.

Preses konferencē viņš norādīja, ka nedz kapteinis nedz kāds no apkalpes locekļiem patlaban nav atturēts no Itālijas pamešanas, jo "nesen pieņemtā juridiskā reforma Itālijā ļauj kādu aizturēt valstī vien tad, ja savākti pietiekoši daudz pierādījumu par viņa iespējamo vainu noziegumā". Tomēr viņš atklāj, ka "visas iesaistītās personas ar izmeklētājiem sadarbojas, uzsverot, ka patlaban netiek veikta kāda īpaša izmeklēšana pret konkrētu personu". 

Tāpat prokurors atklāja, ka "šobrīd nav skaidri izprotama bojā gājušo pasažieru rīcība," vēsta Kartosio.  Iespējams, viņi atrasti laivas kreisajā pusē, jo jahta, pirms nogrimšanas, bija sasvērusies uz labo pusi.

Kamēr norit izmeklēšana, draugi un tuvinieki Apvienotajā Karalistē piemin avārijā bojā gājušo tehnoloģiju uzņēmēju Maiku Linču un viņa 18 gadus veco meitu Hannu. Tuvs draugs Linču raksturoja kā "spožāko prātu un gādīgāko cilvēku, kādu viņš jebkad pazinis". Savukārt, draugi Hannu raksturo kā "maigu dvēseli, sirsnīgu draudzeni un ļoti inteliģentu cilvēku". Hannai septembrī bija jāuzsāk mācības prestižajā Oksfordas universitātē.

Jau ziņots, ka nogrimstos superjahtai “Bayesian” pie Sicīlijas krastiem bojā gājuši seši cilvēki, tai skaitā multimiljonārs Linčs un viņa meita, kura nespēja izkļūt no kajītes. Ūdenslīdēji pārmeklēja jahtu un atrada abu mirstīgās atliekas starp matračiem. Bez Maikla Linča un Hannas uz klāja atradās arī viņa sieva Andžela Bakaresa. Pēc izglābšanās biznesmeņa dzīvesbiedre medijiem stāstījusi, ka četros no rīta kopā ar vīru pamodusies, jo laiva sasvērusies, bet pēc pusstundas tā nogrimusi.