Kenijā izbēdzis 42 sieviešu slepkavībā apsūdzēts maniaks
foto: AFP/Scanpix
Kolinss Džumaisi Kaluša atzinies 42 sieviešu noslepkavošanā.
Pasaulē
2024. gada 24. augustā, 06:18

Kenijā izbēdzis 42 sieviešu slepkavībā apsūdzēts maniaks

Māris Puķītis

Jauns.lv

No policijas iecirkņa Kenijas galvaspilsētā Nairobi kopā ar vēl 12 aizturētajiem izbēdzis sērijveida slepkava, kurš atzinies 42 sieviešu nāvē.

Kenijā izbēdzis 42 sieviešu slepkavībā apsūdzēts m...

Policija par Kolinsa Džumaisi Kalušas notveršanu izsludinājusi atlīdzību, apmēru gan nenosaucot. Ieslodzītie no Gigiri policijas iecirkņa izbēga, pārgriežot stiepļu sieta jumtu un pārkāpjot sienai. Ir aizdomas, ka bēgšana notikusi ar palīdzību “no iekšienes”, astoņi policisti ir atstādināti no darba un pieciem uzrādītas apsūdzības tiesā.

Jūlijā policija paziņoja, ka Kaluša atzinies 42 sieviešu, tostarp viņa sievas, slepkavībās, pastrādātās kopš 2022. gada, kamēr viņa advokāts sacīja uzstāj, ka viņš ir spīdzināts.

Kalušu arestēja pēc tam, kad jūlijā par atkritumu izgāztuvi pārvērstā neizmantotā karjerā Nairobi atrada deviņu sieviešu sakropļotos ķermeņus. Upuri bija vecumā no 18 līdz 30 gadiem, un visi nogalināti līdzīgā veidā.

Psihopātiska sērijveida slepkavas izbēgšana ir radījusi milzīgu satraukumu Kenijā. Gigiri policijas iecirknis atrodas desmit kilometrus no pilsētas centra rajonā, kur ir ANO reģionālā galvenā mītne un daudzas vēstniecības.