Kurskas operācija bijusi veiksmīga, taču tā nav ietekmējusi situāciju Doneckas apgabalā
foto: REUTERS/SCANPIX
Operācija Kurskas apgabalā, lai arī tā noritēja veiksmīgi, būtiski neietekmēja kauju gaitu Doneckas apgabalā.
Pasaulē
2024. gada 21. augustā, 16:49

Kurskas operācija bijusi veiksmīga, taču tā nav ietekmējusi situāciju Doneckas apgabalā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ukrainas bruņoto spēku operācijas panākumi Kurskas apgabalā būtiski neietekmēja pašreizējo operatīvo situāciju Doneckas apgabalā, īpaši Pokrovskas virzienā. Tas ir visgrūtākais, jo cīņas neapstājas.

Kurskas operācija bijusi veiksmīga, taču tā nav ie...

To 3. atsevišķās triecienbrigādes komandiera vietnieks Maksims Žorins atklāja "YouTube" kanālā "RBC-Ukraine".

Viņš dalījās informācijā par situāciju frontē savas vienības atbildības zonā. Pēc viņa teiktā, brigāde veica veiksmīgas vietējās uzbrukuma operācijas, bet citos frontes sektoros situācija joprojām ir ārkārtīgi sarežģīta.

foto: Ekrānuzņēmums
3. atsevišķās triecienbrigādes komandiera vietnieks Maksims Žorins.
3. atsevišķās triecienbrigādes komandiera vietnieks Maksims Žorins.

Žorins atzīmēja, ka Pokrovskas, Toreckas un Ņujorkas virzieni joprojām ir īpaši kritiski.

Pēc viņa teiktā, iespējamā Ukrainas karaspēka izvešana no šiem virzieniem tiek uzskatīta tikai kā galējais līdzeklis militārpersonu dzīvību glābšanai un turpmāko darbību organizēšanai. Viņš arī norādīja, ka ir svarīgi plānot operācijas, ņemot vērā ienaidnieka darbības, neļaujot tam uzspiest savu dinamiku.

"Karš vienmēr notiek nevis par teritoriju, bet gan par ienaidnieka iznīcināšanu, tiklīdz ienaidnieks vairs nebūs šajās teritorijās, mēs tās atgriezīsim," uzsvēra Žorins.

Viņš norādīja, ka operācija Kurskas apgabalā, lai arī tā noritēja veiksmīgi, būtiski neietekmēja kauju gaitu Doneckas apgabalā.

"Es saprotu, ka tas laikam bija tā plānots, varbūt gribēju dzirdēt, ka viņi no šejienes paņēmuši savus spēkus... Bet krievi tos no šejienes gandrīz nepārvirzīja. Viņiem ir pietiekami daudz rezerves: gan mūsu virzienā, gan Pokrovskas virzienā," atzīmēja karavīrs.

Pēc viņa teiktā, Kurskas operācija ir veiksmīga, "ja mēs runājam par šodienu", jo viņš nezina, kā to plāno noslēgt.

Ukrainas bruņoto spēku ofensīva Kurskas apgabalā

6. augustā Ukrainas karaspēks sāka ofensīvu Krievijas Federācijas Kurskas apgabalā. Operācijas mērķis ir aizsargāt Ukrainas pierobežas reģionu iedzīvotājus no Krievijas apšaudēm, kā arī izveidot buferzonu.

19. augustā prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka Ukrainas spēki kontrolē vairāk nekā 1250 kvadrātkilometrus ienaidnieka teritorijas un 92 apdzīvotos punktus Kurskas apgabalā.

Vladimirs Putins pavēlēja saviem militārajiem spēkiem izspiest Ukrainas karaspēku no Kurskas apgabala, bet neizvest spēkus no svarīgākajiem rajoniem Donbasā.

Iepriekš mediji sāka vēstīt, ka Krievijas Federācija it kā izved savu karaspēku no frontes līnijas Ukrainā, lai apturētu Ukrainas bruņoto spēku virzību Kurskas apgabalā. Vienlaikus Lietuvas Aizsardzības ministrijas vadītājs paziņoja, ka Krievijas Federācija sūta spēkus no Kaļiņingradas apgabala uz Kursku.