Krievijā apbedīšanas biroja vadītājs medijos izliekas par militārpersonu un aicina vīriešus būt drosmīgiem un nebēgt no kara
foto: Ekrānšāviņš
Sovorova uzņēmums nodarbojas ar kritušo karavīru transportēšanu.
Pasaulē
2024. gada 21. augustā, 13:00

Krievijā apbedīšanas biroja vadītājs medijos izliekas par militārpersonu un aicina vīriešus būt drosmīgiem un nebēgt no kara

Anna Klāra

Jauns.lv

Neilgi pēc Ukrainas ofensīvas Kurskas apgabalā, Krievijas medijos figurēja militārā formā tērpts vīrietis, kas nosodīja vietējos vīriešus par bēgšanu no kara plosītās teritorijas. Izrādās, ka vīrieti, uz "drosmīgajiem vārdiem" nav mudinājušas patriotriskas jūtas, bet gan daudz praktiskāki apsvērumi.

Krievijā apbedīšanas biroja vadītājs medijos izlie...

Kad Ukrainas armija 6. augustā uzsāka savu vērienīgo ofensīvu Krievijas teritorijā esošajā Kurskas apgabalā, Krievijas propagandas medijā "Komsomoļskaja Pravda" tika publicēts raksts, kurā kāds "militārists" izsmej Kurskas iedzīvotājus par viņu drosmes trūkumu briesmu priekšā. 

“Es vēršos pie Kurskas vīriešiem: par ko jūs esat samulsuši? Kur jūs dodaties, mani dārgie? Ja visi mūsu vīri sāks atkāpties un pamest pilsētas, kurām uzbrūk, kas notiks tālāk? Ko jūs darāt? Vai jums grūti paņemt rokās ieročus?" medijiem klāstīja "drosminieks". "Ja tā, tad paņemiet lāpstas, rokiet tranšejas, piegādājiet pārtiku. Kur jūs dodaties?” viņš piebilda. Tāpat šķietamais militārists ieteica Kurskas iedzīvotājiem savas automašīnas ziedot militārpersonām, nevis izmantot tās, lai bēgtu no apgabala.

Lai gan vīrieša vārdi kādam varētu šķist bravūrīgi, izrādās, ka tos izteikt viņu, iespējams, mudināja praktiskas dabas apsvērumi. Krievijas opozīcijas ziņu aģentūra "Agentsvo" atklājusi, medijos figurējošais vīrietis patiesībā ir kāds 39 gadus vecs Sanktpēterburgas iedzīvotājs vārdā Kirils Suvorovs, kas Sanktpēterburgā un Karēlijā pilda apbedīšanas biroja izpilddirektora pienākumus. Tāpat viņam abos uzņēmumos - Sanktpēterburgas "Granite Plant 1" un Karēlijas "First Granite Plant"  pieder 25,5 procenti  apbedīšanas biroju akciju.

foto: Ekrānšāviņš
Sovorova uzņēmums nodarbojas ar kritušo karavīru transportēšanu.
Sovorova uzņēmums nodarbojas ar kritušo karavīru transportēšanu.

"Agentsvo" norāda, ka Suvorova rūpals sniedz tādus pakalpojumus kā pieminekļu un kapu pieminekļu izgatavošanu, kā arī kremāciju, apbedīšanu un "kravas 200" pakalpojumus, kas pēc padomju militārās terminoloģijas nozīmē "kritušo karavīru transportēšana".

"Agentsvo" sazinājās ar Suvorovu, un viņš žurnālistiem atkārtoti klāstīja savus pārmetumus no Kurskas apgabala bēgošajiem vīriešiem, piebilstot, ka viņš pats ir civiliedzīvotājs, kas nodarbojas ar humānās palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem. Tiesa, uz jautājumu, vai viņš pats plāno pievienoties plaši daudzinātajai Krievijas armijai, vīrietis atbildēt atteicās.