"Es esmu Putina atbalstītājs": Vācijā skandalozā žurnāla izdevēja komentārs izpelnās ovācijas un nosodījumu
foto: AP/ Scanpix
Vācijas labējo ekstrēmistu politiskā žurnāla "Compact" izdevējs Jirgens Elzesers.
Pasaulē
2024. gada 17. augustā, 19:35

"Es esmu Putina atbalstītājs": Vācijā skandalozā žurnāla izdevēja komentārs izpelnās ovācijas un nosodījumu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vācijas labējo ekstrēmistu politiskā žurnāla "Compact" izdevējs Jirgens Elzesers sestdien sanāksmē Magdeburgā izteica skaļas apsūdzības valdībai un apliecināja atbalstu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam.

"Es esmu Putina atbalstītājs": Vācijā skandalozā ž...

Ar saviem izteikumiem galēji labējās partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) konferencē Elzesers izpelnījās auditorijas ovācijas. Iekšlietu ministri Nensiju Fēzeri viņš dēvēja par fašisti, aizsardzības ministru Borisu Pistoriusu par kara noziedznieku, kā arī aizvainoja Zaļo partijas līderi Rikardu Langu.

"Un, protams, man netiks aizliegts teikt - es esmu Putina atbalstītājs," paziņoja Elzesers, izpelnoties auditorijas aplausus.

Vācijas Iekšlietu ministrija 16.jūlijā aizliedza Elzesera žurnālu "Compact", jo tas esot kļuvis par "labējo ekstrēmistu nometnes  galveno ruporu". Taču Elzesers nule guvis provizorisku uzvaru tiesā, kad tiesneši izteica šaubas par valdības rīcības samērīgumu un vismaz pagaidām aizliegumu atcēla.

Vācijas Federālās administratīvās tiesas lēmums nozīmē, ka var tikt atsākta žurnāla izdošana, ievērojot zināmus nosacījumus. Tomēr tiesa vēl nav pieņēmusi galīgo lēmumu šajā jautājumā un rīkos papildu tiesvedību.

Elzesers AfD konferencē Magdeburgā sacīja, ka viņa juridiskie panākumi liecina, ka "uzvara ir iespējama". Viņš arī uzmundrināja AfD ceļā uz varas iegūšanu gaidāmajās Saksijas-Anhaltes landtāga vēlēšanās.