1dienas
19stundas
36minūtes
03sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Londonu pārsteidz jauni Banksija darbi
foto: EPA/Scanpix
Banksija kārtējais “nedarbs” atkal meistarīgi iekļaujas pilsētvidē.
Pasaulē

Londonu pārsteidz jauni Banksija darbi

Ārzemju nodaļa

Kas Jauns Avīze

Degunradzis, mērkaķi, ziloņi un citi zvēri – astoņās dienās astoņi jauni pasaulslavenā ielu mākslinieka Banksija darbi parādījušies Londonas ielās.

Londonu pārsteidz jauni Banksija darbi...

Pēdējais darbs uzgleznots Čarltonā Londonas dienvidaustrumos – degunradzis, kas uzkāpis vecam “Nissan Micra”. Banksija īpašais rokraksts ir savus mākslas darbus nevis vienkārši uzzīmēt uz sienas, bet bieži vien apvienot ar esošajiem vides elementiem. Banksija personība jau daudzus gadus ir tīta noslēpumā, bet tas, ka degunradzis ir viņa darbs, apstiprināts mākslinieka “Instagram” kontā.

Londonas policijas sardzes būdu Sitijā Banksijs pamanījies apgleznot ar peldošām piraijām. “Sitijas korporācija” darbu pārvedusi uz drošu vietu un sola drīzumā izstādīt publikai pastāvīgai apskatei.

Pie Kjū tilta uz sienas pakāpusies kaza, Čelsijā divi ziloņi sadodas snuķos, trīs mērkaķi nokarājas no tilta Brikleinā, vilks gaudo no satelītantenas šķīvja uz garāžas jumta Pekhemā, pelikāni zvejo virs zivju veikala, kaķis, iespējams, pantera, uz tukša reklāmas stenda – šoreiz Banksijs pievērsies savvaļas dabai.

Tāpat tapis arī veltījums Londonas zooloģiskajam dārzam.

Neiztiek arī bez incidentiem – dažas stundas pēc darba tapšanas satelītšķīvi ar vilku gaišā dienas laikā noņēma un aiznesa garnadži maskās.