Pasaulē
2024. gada 15. augustā, 20:45

VIDEO: Ukrainas specvienība vienlaicīgi sagūstījusi 102 krievu karavīrus

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ukrainas Drošības dienesta specvienība sagūstījusi 102 Krievijas karavīrus Kurskas apgabalā. Ukrainas mediji un projekts "Vēlos dzīvot" (kuru koordinē Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde) publicēja sagūstīto karavīru fotogrāfijas, apgalvojot, ka tie ir Krievijas Bruņoto spēku 488. gvardes motorizēto strēlnieku pulka un vienības "Ahmat" karavīri.

VIDEO: Ukrainas specvienība vienlaicīgi sagūstījus...

Pēc Ukrainas drošībnieku pārstāvja teiktā, tas ir lielākais vienlaicīgi veiktais Krievijas karavīru sagūstīšanas gadījums kopš pilna mēroga kara sākuma. "Mūsu karavīri sagūstīja un iztīrīja labi nocietinātu rotas atbalsta punktu ar pazemes komunikācijām un telpām, kas bija paredzētas personāla dzīvošanai, ēdamzāli, ieroču glabātuvi un pat pirti. Pretinieks neplānoja padoties gūstā, pārtikas un munīcijas bija vairāk nekā pietiekami," citē "Ukrajinska Pravda" avota paziņojumu.

foto: AP/Scanpix
Tas ir lielākais vienlaicīgi veiktais Krievijas karavīru sagūstīšanas gadījums kopš pilna mēroga kara sākuma.
Tas ir lielākais vienlaicīgi veiktais Krievijas karavīru sagūstīšanas gadījums kopš pilna mēroga kara sākuma.

Projekts "Vēlos dzīvot" arī publicēja video, kurā redzami karavīri ar aiz muguras sasietām rokām guļam uz zemes. Apgalvo, ka krievu karavīrus viņu komandieri pametuši, tāpēc viņi "pieņēma pareizo lēmumu un padevās gūstā”.

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis vakar paziņojis, ka pabeigta Sudžas attīrīšana no pēdējiem krievu karavīriem un ka turpinās ukraiņu virzīšanās dziļāk Krievijas Kurskas apgabala teritorijā.

Kopš diennakts sākuma Ukrainas armija Kurskas apgabalā pavirzījusies uz priekš no kilometra līdz diviem un saņemti gūstā vairāk nekā 100 krievu karavīri, Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim ziņojis Sirskis. Naktī uz trešdienu Kurskas apgabalā ukraiņi notriekuši arī krievu iznīcinātāju "Su-34".

foto: AP/Scanpix
Sagūstītie krievu karavīri.
Sagūstītie krievu karavīri.

Ukrainas armija uzbrukumu Kurskas apgabalā sāka 6.augustā, pārraujot krievu robežapsardzību Sudžas rajonā, bet pēc tam sākot strauju virzību arī blakus esošajās teritorijās. Tādējādi, karadarbībai pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma ilgstot jau trešo gadu, Ukraina beidzot pārnesusi karu uz pašas agresorvalsts teritoriju.