Zelenskis: Ukrainas karavīri ir labi pavirzījušies uz priekšu Krievijas Kurskas apgabalā
foto: EPA/Scanpix
Pasaulē
2024. gada 14. augustā, 22:22

Zelenskis: Ukrainas karavīri ir labi pavirzījušies uz priekšu Krievijas Kurskas apgabalā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ukrainas karavīri ir labi pavirzījušies uz priekšu Krievijas Kurskas apgabalā, trešdien ikvakara videouzrunā paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Zelenskis: Ukrainas karavīri ir labi pavirzījušies...

"Šodien Kurskas apgabalā mēs esam guvuši labus panākumus. Mēs sasniedzam savu stratēģisko mērķi," sacīja Zelenskis.

Kā ziņots, Ukrainas armija uzbrukumu Kurskas apgabalā sāka 6. augustā, pārraujot krievu robežapsardzību Sudžas rajonā, bet pēc tam sākot strauju virzību arī blakus esošajās teritorijās. Tādējādi, karadarbībai pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma ilgstot jau trešo gadu, Ukraina beidzot pārnesusi karu uz pašas agresorvalsts teritoriju.

Zelenskis iepriekš sociālajos tīklos norādīja, ka dienas laikā Ukrainas armija Kurskas apgabalā pavirzījusies uz priekš no kilometra līdz diviem. Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Klimenko paziņoja, ka Ukraina reģionā izveidos buferzonu, lai novērstu Krievijas pārrobežu triecienus.

Zelenskis šodien arī uzsvēra, ka Ukrainas karavīri Kurskas apgabalā stingri ievēro starptautiskās konvencijas un cilvēktiesības.

Šis jautājums tika apspriests Ukrainas vadības sēdē, platformā "X" pavēstīja Zelenskis. Viņš norādīja, ka sagatavota humānā palīdzība civiliedzīvotājiem un nolemts dot starptautiskajām organizācijām piekļuvi Krievijas teritorijām, kuras kontrolē Ukrainas armija.