Baltais nams: ja Putinam nepatīk Ukrainas karaspēks Kurskas apgabalā, viņš var izbeigt karu
foto: AFP/Scanpix
Pasaulē
2024. gada 13. augustā, 08:04

Baltais nams: ja Putinam nepatīk Ukrainas karaspēks Kurskas apgabalā, viņš var izbeigt karu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ja Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam nepatīk Ukrainas karaspēka ieiešana Kurskas apgabalā, viņš var izbeigt karu, pirmdien paziņoja ASV Baltā nama Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Džons Kērbijs.

Baltais nams: ja Putinam nepatīk Ukrainas karaspēk...

"Šis ir Putina karš pret Ukrainu. Un, ja viņam kaut kas nepatīk, ja viņš ar kaut ko nav apmierināts, ir ļoti vienkāršs risinājums: lai viņš vācas prom no Ukrainas un pārtrauc karu," brīfingā sacīja Kērbijs.

Viņš arī uzsvēra, ka jaunākie Krievijas amatpersonu paziņojumi, ka Ukrainas ofensīvu Kurskas apgabalā koordinējuši Rietumi, "ir tikai Putina propaganda".

"Vienīgie, kas Ukrainā karo, ir paši krievi. Viņi ir tie, kas iebrūk Ukrainā, un Ukraina aizstāv sevi pret agresiju. Šis ir Krievijas karš pret Ukrainu, ne vairāk, ne mazāk, un tāds tas ir bijis jau no paša sākuma," sacīja Kērbijs.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Ukrainas karaspēks iegāja Krievijas Kurskas apgabalā. Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieks ģenerālis Oleksandrs Sirskis pirmdien paziņoja, ka Ukrainas karaspēks Kurskas apgabalā kontrolē apmēram 1000 kvadrātkilometru lielu teritoriju.