Nigērijā ielu protestos arestēto Krievijas karogu vicinātāju vidū ir septiņi Polijas pilsoņi
foto: REUTERS/SCANPIX
Nigērijas protestos parādās arī Krievijas tanku gaidītāji.
Pasaulē

Nigērijā ielu protestos arestēto Krievijas karogu vicinātāju vidū ir septiņi Polijas pilsoņi

Māris Puķītis

Jauns.lv

Štata drošības dienesta runasvīrs Peters Afunanja informējis, ka poļi arestēti Nigērijas ziemeļos Kano štatā, ziņo "Reuters".

Nigērijā ielu protestos arestēto Krievijas karogu ...

Kopš 1. augusta simtiem tūkstošu nigēriešu protestē pret prezidenta Bola Tinubu skarbajām ekonomiskajām reformām, kuru rezultātā daļēji pārtrauktas degvielas un elektrības subsīdijas, devalvēta valūta un inflācija sasniedz trīs desmitgadēs augstāko līmeni. Protesti izvēršas arī nemieros, un jau 22 cilvēki zaudējuši dzīvību, visvairāk Kano štatā, ziņo “Amnesty International”.

Aizturēts vairāk nekā 90 protestētāju ar Krievijas karogiem un daži šuvēji, kas izgatavojuši šos trikolorus. Tagad atklājies, ka Putinu palīgā nigēriešiem saukuši arī poļi. Polijas konsuls Nigērijā Staņislavs Gulinskis apstiprinājis arestu faktu Nigērijas ārlietu ministra un diplomātu tikšanās laikā galvaspilsētā Abudžā. “Viņi arestēti pirms divām dienām Kano, un pēdējais, par ko es dzirdēju, viņi bija lidmašīnā uz Abudžu no Kano,” teic konsuls.

Polijas Ārlietu ministrija vietnē X ierakstījusi, ka runa ir par poļu studentu grupu un pasniedzēju. Konsulārais dienests noskaidro notikušā apstākļus, Ārlietu ministrija uztur saziņu ar aizturēto ģimenēm.

Daži Krievijas fani Nigērijā aicinājuši Maskavu pat uz militāru varas pārņemšanu viņu valstī. Krievijas vēstniecība noliedz savu saistību ar šiem notikumiem.