Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kamala Harisa pievienojusies dziedātājas Charlie XCX vasaras “karstākajam” trendam
foto: Ekrānuzņēmums no "YouTube"/ Holly wood
Pasaulē

Kamala Harisa pievienojusies dziedātājas Charlie XCX vasaras “karstākajam” trendam

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/ Daily mail

Kamala Harisa cer piesaistīt vēlētājus jauniešus pēc tam, kad pievienojusies britu popzvaigznes Charlie XCX sociālo tīklu trendam “brat summer”.

Kamala Harisa pievienojusies dziedātājas Charlie X...

Pagājušajā mēnesī 31 gadus vecā dziedātāja izdeva albumu "Brat" un vakar tas tika nominēt “Mercury” balvai. Vārds brat tulkojumā nozīmē kaitinošs un uzmācīgs cilvēks. Pati dziedātāja raksturojusi brat kā meiteni, kura ir mazliet nekārtīga, kurai patīk ballēties un kura reizēm varbūt saka muļķības, kāda kurai “ir cigarešu paciņa, [šķiltavas] un kura valkā baltu topiņu bez krūštura.”

Pēc tam, kad Džo Baidens paziņoja, ka izstājas no priekšvēlēšanu cīņas par nākamā ASV prezidenta amatu, Charli XCX sociālajos tīklos uzrakstīja: "Kamala ir brat”. Šis ieraksts aizsāka internetā jaunu trendu, kas tagad tiek izmantots Harisas kampaņā, lai piesaistītu vēlētājus jauniešus. Viņas oficiālā kampaņas konta galvene ir veidota pēc "Brat" albuma vāka, izmantojot to pašu fontu un zaļo toni.
 

foto: Ekrānuzņēmums no "X" (@KamalaHQ)
Kamalas Harisas kampaņas lapa "X".
Kamalas Harisas kampaņas lapa "X".

Demokrātu atbalstītāji ir arī remiksējuši viņas runas, lai pielāgotu tās Charlie XCX dziesmām no albuma. Zemāk ir viens no šādiem video. Video sākās ar to, ka Harisa atceras, ka viņas māte viņai teica: "Tu domā, ka vienkārši nokriti no riekstkoka? Tu eksistē visu lietu kontekstā, kurās tu dzīvo un kas nāca pirms tevis." 

Kalifornijas Universitātes Berklijā asociētā profesore Abigeila De Kosnika pastāstīja ASV ziņu kanālam “NBC” , ka Harisa ir iesaistīta pop-kultūrā tādā veidā, kā iepriekšējie demokrātu kandidāti nekad nav bijuši. Aprakstot, kāpēc viceprezidente pieņēma "brat summer" trendu, viņa piebilda: "Brat meitene ir kā negaidīts līderis, negaidīta uzvarētāja." Harisa ir saņēmusi atbalstu arī no tādiem dziedātājiem kā Bejonse un Cardi B, savukārt ASV dziedātāja Keša remiksēja Kamalas smieklus ar savu 2011. gada dziesmu "Blow".