Pie Dienvidkorejas prezidenta durvīm no gaisa nokritis baloniņš ar mēsliem
foto: ddp/Vidapress
Dienvidkorejas prezidenta darbavietas tuvumā piezemējies vulgārs, nepatīkams pārsteigums no agresīvās kaimiņvalsts - Ziemeļkorejas.
Pasaulē
2024. gada 24. jūlijā, 10:52

Pie Dienvidkorejas prezidenta durvīm no gaisa nokritis baloniņš ar mēsliem

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kopumā diktatora Kima Čenuna pārvaldītā, noslēgtā valsts uz Dienvidkoreju ir aizsūtījusi ap 2000 šāda veida balonus. Nesenākais no tiem nokrita pie Dienvidkorejas prezidenta darbavietas durvīm.

Pie Dienvidkorejas prezidenta durvīm no gaisa nokr...

Dienvidkorejas prezidenta drošības dienests jau paguva paziņot, ka atkritumiem un fekālijām pildītais gaisa baloniņš, kurš šodien, 24. jūlijā piezemējies prezidenta Juna Sukjola darbavietas tuvumā – nav bīstams cilvēka veselībai.

Dienvidkorejas militāristi vēl 21. jūlijā brīdināja par gaidāmu jaunu Ziemeļkorejas gaisa baloniņu palaišanu pāri robežai. Tāpat kā iepriekšējos gadījumos, varas iestādes aicināja iedzīvotājus nepieskarties nokritušajiem objektiem un ziņot par tiem tiesībsargājošajām iestādēm vai bruņotajiem spēkiem.

Iepriekš Seula atsāka skaļruņu pārraides pie robežas ar Ziemeļkoreju, pārraidot starptautiskās ziņas, informāciju par demokrātiju un kapitālismu, kā arī krāsainā un dinamiskā Dienvidkorejā radītā K-pop žanra mūziku.

Dienvidkorejas puse šo soli nosauca par reakciju uz "kaunpilnajām un vulgārajām" akcijām, izmantojot minētos mēslu balonus.

Savukārt Phenjana uzsver, ka baloni ar atkritumiem ir atbilde uz “propagandu”, kas nonāk Ziemeļkorejā no Dienvidkorejas, tostarp pāri robežai palaistajiem baloniem ar lapiņām, kas apdrukātas ar Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna kritiku. Tie pārlidinājuši arī dolāru banknotēs un zibatmiņas ar Dienvidkorejā populāriem mūzikas klipiem un televīzijas seriāliem.