Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Neraugoties uz Demokrātu mudinājumu atkāpties, Džo Baidens turpinās kandidēt prezidenta vēlēšanās
foto: REUTERS/SCANPIX
ASV prezidents Džo Baidens.
Pasaulē

Neraugoties uz Demokrātu mudinājumu atkāpties, Džo Baidens turpinās kandidēt prezidenta vēlēšanās

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/ euronews

Baidens, kuram ceturtdien tika konstatēts COVID-19, ir vairākkārt sacījis, ka viņš turpinās piedalīties vēlēšanās, apgalvojot, ka viņš ir kandidāts, kurš reiz jau uzvarējis Trampu un spēs to izdarīt vēlreiz.

Neraugoties uz Demokrātu mudinājumu atkāpties, Džo...

Demokrāti cenšas panākt, lai prezidents Džo Baidens pārdomātu savu kandidēšanu vēlēšanās. Bijušais prezidents Baraks Obama, kura vadībā Baidens bija viceprezidents, ziņo, ka privāti izteicis bažas saviem sabiedrotajiem, ka Baidenam vajadzētu apsvērt savas kampaņas dzīvotspēju, bet arī skaidri norādījis, ka lēmums ir jāpieņem pašam Baidenam.

Pēdējās dienās Obama ir saņēmis zvanus no Kongresa vadības locekļiem, demokrātu gubernatoriem un nozīmīgiem ziedotājiem, lai apspriestu viņu bažas par Baidena veselību. Bijušā Pārstāvju palātas priekšsēdētāja Nensija Pelosi arī privāti teikusi Baidenam, ka partija var zaudēt iespēju iegūt kontroli pār Pārstāvju palātu, ja viņš neatteiksies no savas kandidatūras.

Pelosi parādījā Baidenam aptaujas datus, kas, pēc viņas domām, liecina, ka viņš, visticamāk, nevarēs uzvarēt republikāņu kandidātu Donaldu Trampu. Pats Baidens vairākkārt uzstājis, ka viņš neatkāpsies, apgalvojot, ka viņš ir kandidāts, kurš reiz jau uzvarējis Trampu un spēs to izdarīt vēlreiz. Viņa kampaņas vietnieks Kventins Fulks ceturtdien sacīja: "Viņš nešaubās ne par ko."

Demokrāti nopietni gatavojas ārkārtējam solim nomainīt Baidenu un bīdīt Kamalu Harisu uz posteni. Viens no viņiem sacīja, ka jārīkojas tagad vai nekad, pirms Demokrātu nacionālā konventa Čikāgā.

Baidens, radio intervijā, kas tika ierakstīta tieši pirms tika paziņots, ka viņam ir kovids, ka viņš paspēs atgūties, jo daudzi cilvēki nesāk pievērst uzmanību novembra vēlēšanām līdz  septembrim.