Tramps atkal varēs izteikties! Atceļ ierobežojumus viņa kontiem "Facebook" un "Instagram"
foto: Shutterstock
Donalds Tramps.
Pasaulē
2024. gada 13. jūlijā, 15:12

Tramps atkal varēs izteikties! Atceļ ierobežojumus viņa kontiem "Facebook" un "Instagram"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Sociālo tehnoloģiju grupa "Meta" atcēlusi ierobežojumus bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa, kurš novembrī gaidāmajās vēlēšanās plāno sacensties par atgriešanos Baltajā namā, kontiem platformās "Facebook" un "Instagram".

Tramps atkal varēs izteikties! Atceļ ierobežojumus...

Ierobežojumus Trampa kontiem "Meta" noteica pēc tam, kad 2021.gada 6.janvārī viņa atbalstītāji vardarbīgi iebruka Kapitolijā. Tika secināts, ka Tramps savos sociālo mediju kontos bija uzteicis vardarbīgajā uzbrukumā iesaistītos.

2023.gada februārī Trampa konti tika atjaunoti, bet noteikts brīdinājums par sodiem, ja tiks pārkāpti lietošanas noteikumi. Piektdien "Meta" ierobežojumus atcēla.

Lēmumu "Meta" pamatoja ar atbildību ļaut ASV vēlētājiem vienlīdzīgi dzirdēt abu prezidenta amata kandidātu pausto.

Vienlaikus uzņēmums uzsvēra, ka arī uz ASV prezidenta amata kandidātiem attiecas platformu lietošanas noteikumi, kas aizliedz, piemēram, naida runu un mudināšanu uz vardarbību.

Trampa kontiem platformās "Twitter" (tagad "X") un "YouTube" arī tika noteikti aizliegumi, kas tika atcelti pērn, taču republikāņu kandidāts saziņai pamatā izmanto paša izveidoto sociālās saziņas vietni "Truth Social".

Viņa lapā "Facebook" ir 34 miljoni sekotāju. Tajā pamatā tiek pārpublicēti ieraksti no "Truth Social", kā arī aicinājumi uz kampaņas pasākumiem un kampaņas video.