Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Indonēzijā atsakās apkalpot Krievijas lidmašīnas
foto: Shutterstock
Bali sala ir populārs tūrisma mērķis
Pasaulē

Indonēzijā atsakās apkalpot Krievijas lidmašīnas

Māris Puķītis

Jauns.lv

Krievijas lidsabiedrības nevar vienoties ar Indonēzijas lidostām par lidmašīnu uzpildīšanu ar degvielu un apkalpošanu.

Indonēzijā atsakās apkalpot Krievijas lidmašīnas ...

To “RIA Novosti” atzinis Krievijas vēstnieks Indonēzijā Sergejs Tolčenovs. Tādējādi nav iespējams no Krievijas uzsākt tiešos lidojumus uz Bali salu, kas ir viena no Krievijas tūristu “mekām” Āzijā, kuru pērn apmeklēja vairāk nekā 150 000 krievu.

Indonēzijas bankas baidās no rietumu sankcijām, un tādējādi Krievijas uzņēmumi nevar norēķināties ne par aviācijas degvielu, ne citiem lidostu pakalpojumiem.

“No vienas puses, mūsu Indonēzijas partneri runā par savu interesi atsākt tiešos lidojumus. No otras puses, pagaidām nav redzami praktiski soļi, lai, lai radītu apstākļus lidojumu atsākšanai starp Krieviju un Indonēziju,” sūrojas vēstnieks.

Sarunas par tiešajiem avioreisiem no Krievijas uz Bali rit jau vairāk nekā divus gadus. Pērn lidsabiedrības “Aeroflot” un “Rossija” izsludināja biļešu pārdošanu, bet reisi izpalika, un krievi lido ar pārsēšanos Dubaijā vai Kataras galvaspilsētā Dohā.

Maskava gaida no Džakartas, ka Indonēzijas lidostās nearestēs sankcijām pakļauto Krievijas aviokompāniju lidmašīnas. 2022. gada beigās “Aeroflot” ziņoja par 13 šādiem gadījumiem.

Šogad Maurīcijas lidostās “Aeroflot” saņēma atteikumus uzpildīt degvielu, tāpēc lidmašīnām nācās uzpildei nolaisties Dubaijā vai Seišelās. Krievija risina sarunas par tiešajiem reisiem uz Tanzāniju, taču arī šajā gadījumā iespējamas tās pašas problēmas.