Spēcīga zemestrīce Peru

Piektdien Arekipas reģionā Peru dienvidos notikusi spēcīga 7,0 magnitūdu zemestrīce. Bojāgājušo gan nav, taču sagrautas vairāku māju fasādes un bojāta ...

gallery icon
7
Pasaulē
2024. gada 28. jūnijs, 13:38

Peru piedzīvota iepaidīga zemestrīce; bažījas par iespējamu cunami

Jauns.lv

Piektdien Arekipas reģionā Peru dienvidos netālu no krasta līnijas ar Kluso okeānu notikusi spēcīga 7,0 magnitūdu zemestrīce, paziņoja vietējās amatpersonas, piebilstot, ka nav ziņots par nāves gadījumiem.

Veselības ministrijas Katastrofu riska pārvaldības un valsts aizsardzības priekšnieks Deivids Aponte vietējai radiostacijai "RPP" pastāstīoja, ka trīs cilvēki ir guvuši vieglus ievainojumus.

Pēc zemestrīces Arekipu skāra četri pēcgrūdieni 4 līdz 4,6 baļļu stiprumā, izraisot dažus zemes nogruvumus uz vietējiem ceļiem.

Valdība sociālajos medijos paziņoja, ka tā zemestrīces norises vietu uzrauga, lai novērtētu zaudējumu apmēru un "noteiktu turpmāk veicamās darbības".

ASV Nacionālais cunami brīdināšanas centrs paziņoja, ka zemestrīce rada cunami draudus, turklāt dažās Peru piekrastes daļās tika reģistrēti viļņi, kas ir no 1 līdz 3 metriem (9,84 pēdas) virs paisuma līmeņa.

Premjerministrs Gustavo Adrianzens tomēr sacīja, ka Arekipas piekrastē izteiktais cunami brīdinājums ir atcelts.

Arekipas reģionālās valdības padomnieks Karloss Zanabria vietējai radiostacijai Rīgas pašvaldības policijai (RPP) pastāstīja, ka dažos rajonos ir nodarīti materiālie zaudējumi, un iedzīvotāji bailēs pametuši savas mājas, taču viņš nav dzirdējis saņēmis ziņojumus nāvi vai ievainojumiem.

Arekipas Karaveli provinces Yauca rajona mērs Flavio Arangurens vietējai radiostacijai pastāstīja, ka rajonā ir sabrukušas dažas māju sienas. Arī viņš apliecināja, ka nav saņemtas ziņas par bojāgājušajiem.