Starptautiskā krimināltiesa izdevusi Šoigu un Gerasimova aresta orderus
foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Valērijs Gerasimovs (pa kreisi) un Sergejs Šoigu.
Pasaulē
2024. gada 25. jūnijā, 14:18

Starptautiskā krimināltiesa izdevusi Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) pirmstiesas palāta izdevusi bijušā Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu un Krievijas Ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova aresta orderus, vēsta Starptautiskās Krimināltiesas preses dienests.

Starptautiskā krimināltiesa izdevusi Šoigu un Gera...

Orderi ir saistīti ar karu Ukrainā par iespējamiem starptautiskiem noziegumiem, kas pastrādāti laikā no 2022. gada 10. oktobra līdz 2023. gada 9. martam.

"Ir pamatots pamats uzskatīt, ka viņiem ir individuāla kriminālatbildība par iepriekš minētajiem noziegumiem," teikts paziņojumā.

Pirmstiesas palāta konstatēja, ka ir pamatots pamats uzskatīt, ka abi aizdomās turamie ir atbildīgi par Krievijas bruņoto spēku veiktajiem raķešu uzbrukumiem Ukrainas elektroinfrastruktūrai. Šajā laika posmā Krievijas okupanti veica lielu skaitu uzbrukumu daudzām spēkstacijām un apakšstacijām daudzviet Ukrainā.

"Ņemot vērā, ka galvenie faktiskie apgalvojumi ir pienācīgi pamatoti ar pierādījumiem un citiem būtiskiem materiāliem, ko šajā procesa stadijā ir iesniegusi apsūdzība, kolēģija uzskata, ka likuma prasības pieprasīto apcietināšanas orderu izsniegšanai ir izpildītas," liecina paziņojums.

SKT orderi pret Krieviju

SKT par Ukrainas bērnu deportēšanu uz Krieviju jau 2023.gadā izdeva Krievijas diktatora Vladimira Putina un bērnu tiesībsardzes Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderus.