0dienas
6stundas
23minūtes
23sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Krievijas triecienos Harkivai vismaz trīs cilvēki nogalināti; vairāki desmiti ievainoto
foto: REUTERS/SCANPIX
Ukrainas armijas psiholoģe palīdz cietušai sievietei 2024. gada 22. jūnijā Harkivā.
Pasaulē

Krievijas triecienos Harkivai vismaz trīs cilvēki nogalināti; vairāki desmiti ievainoto

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Krievijas uzbrukumos Ukrainas otrai lielākajai pilsētai Harkivai sestdien nogalināti trīs cilvēki un 56 ievainoti, paziņojušas Ukrainas varasiestādes.

Krievijas triecienos Harkivai vismaz trīs cilvēki ...

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis norādīja, ka cilvēku upuri radās krievu bumbai trāpot daudzdzīvokļu ēkai, un publicēja sociālajos tīklos attēlu, kuros redzams stipri bojāts piecstāvu nams. Cietušo vidū ir trīs bērni, un amatpersonas ziņoja, ka vismaz četru ievainoto cilvēku stāvoklis ir ļoti smags.

Krievijas karaspēks 10.maijā sāka ofensīvu Harkivas apgabalā, un Krievija šajā ofensīvā panākusi lielākos teritoriālos ieguvumus Ukrainā kopš 2022. gada beigām. 16. maijā Krievijas triecieni trāpīja datoru aparatūras lielveikalam Harkivā, nogalinot 16 cilvēkus.

Ukrainas aizsardzības ministrs Rustems Umerovs pagājušajā mēnesī sacīja, ka Krievija šogad nometusi virs Ukrainas gandrīz 10 000 vadāmās bumbas. "Šis Krievijas terors ar vadāmajām bumbām ir jāaptur un to var apturēt. Mums ir vajadzīgi stingri lēmumi no mūsu partneriem, lai mēs varētu iznīcināt krievu teroristus un Krievijas kaujas lidmašīnas tur, kur tās atrodas," sacīja Zelenskis.

Krievija naktī uz sestdienu veica arī plašu uzbrukumu Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai valsts rietumos un dienvidos.