Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
ASV sniedz Ukrainai atļauju izmantot tās piegādātos ieročus pa mērķiem Krievijā
foto: Shutterstock
Karavīri cīņas laukā.
Pasaulē

ASV sniedz Ukrainai atļauju izmantot tās piegādātos ieročus pa mērķiem Krievijā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv / LETA

Pentagona preses sekretārs ģenerālis Patriks Raiders apstiprina, ka Amerikas Savienotās Valstis (ASV) sniegušas Ukrainai atļauju izmantot tās piegādātos ieročus pa militāriem mērķiem visā Krievijas teritorijā.

ASV sniedz Ukrainai atļauju izmantot tās piegādāto...

"Iespējas atklāt pretuguni - lūk uz ko vērsta šī politika (..). Kad redzam, ka Krievijas karaspēks šauj pār robežu, Ukraina var atklāt pretuguni uz šiem sauszemes spēkiem, izmantojot ASV piegādāto munīciju," norādīja Raiders. Viņš piebilda, ka šādā gadījumā Ukrainas armijas rīcība ir pašaizsardzība, un tāpēc tai jābūt šādai iespējai.

Iepriekš intervijā sabiedriskās televīzijas kanālam PBS līdzīgi izteicies prezidenta Džo Baidena padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džeiks Salivans. Uz jautājumu par Ukrainas iespējām izmantot ASV piegādātos ieročus Salivans izteicās, ka "lieta nav ģeogrāfijā, bet gan veselajā saprātā".

"Ja Krievija uzbrūk vai gatavojas uzbrukt Ukrainai no savas teritorijas, ir jēga Ukrainai atļaut dot prettriecienu spēkiem, kas šauj uz to pār robežu," norādīja Baidena padomnieks.