1dienas
21stundas
41minūtes
52sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Bruņots laupītājs Kalifornijā aptīra Džo Baidena apsardzes aģentu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

ASV prezidentu apsargājošais Slepenais dienests paziņojis, ka viens no tā aģentiem tika aplaupīts bruņotā uzbrukumā Kalifornijā, kad ASV prezidents Džo Baidens Losandželosā piedalījās ar izklaides industrijas zvaigznēm pārpilnā līdzekļu vākšanas pasākumā savai vēlēšanu kampaņai.

Bruņots laupītājs Kalifornijā aptīra Džo Baidena a...

Slepenā dienesta aģents pagājušās nedēļas nogalē atgriezās no darba, kad viņam uzbruka Tastinā, apmēram stundas brauciena attālumā uz dienvidaustrumiem no Losandželosas. Kāds cilvēks piezvanīja Tastinas policijas departamentam sestdienas vakarā, lai ziņotu par laupīšanu.

Pretojoties laupītāja uzbrukumam, aģents izšāva, taču nav zināms, vai no notikuma vietas aizbraukušais uzbrucējs ir ievainots. Pats aģents uzbrukumā necieta, taču bija spiests šķirties no savas somas.

“Darbinieks incidenta laikā izšāva ar savu dienesta ieroci, bet nav zināms, vai uzbrucējs tika sašauts,” paziņoja Slepenā dienesta pārstāvis Entonijs Guljelmi. “Mēs esam pateicīgi, ka darbinieks nav guvis nekādus ievainojumus.”

Varas iestādes nav nosaukušas aģenta vārdu, un Tastinas policija vēl nav atradusi uzbrucēju. Vēlāk policisti atrada dažas aģentam nolaupītās mantas.

Tastinas polcija meklē sudraba krāsas "Infiniti" automašīnu, ar kuru ļaundaris aizbēga.

Baidens un bijušais prezidents Baraks Obama sestdien Losandželosā rīkoja līdzekļu vākšanas pasākumu, kurā piedalījās, piemēram, tādas Holivudas izcilības kā Džūlija Robertsa un Džordžs Klūnijs, kā arī pasaulslavenais komiķis Džimijs Kimmels. Pasākumā Baidena pārvēlēšanas kampaņai tika iegūti vairāk nekā 30 miljoni dolāru, kas ir līdz šim lielākais ieguvums vienā pasākumā.