Pasaulē
2024. gada 17. jūnijs, 12:53

VIDEO: skats no drona uz postošo savvaļas ugunsgrēku Kalifornijā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Savvaļas ugunsgrēks uz ziemeļrietumiem no Losandželosas ir nodedzinājis vairāk nekā 7.6 kilometrus un licis evakuēt aptuveni 1200 cilvēkus, paziņoja Kalifornijas ugunsdzēsības amatpersonas.

Strauji pieaugošās liesma, kas sestdien ap pudsienas laiku sākās Gormanā, Losandželosas apgabalā uz rietumiem no 5. starpštatu šosejas, virzījās dienvidaustrumu virzienā uz Piramīdas ezeru, svētdien paziņoja Kalifornijas ugunsdzēsēji.

Spēcīga vēja un zemā mitruma dēļ tā sauktais "Post Fire" uzjundīja naktī. Tas izplatījās Venturas apgabalā uz rietumiem, nodedzinot tur 2.8 kilometrus, galvenokārt Los Padres nacionālajā mežā.

Amatpersonas svētdien brīdināja iedzīvotājus, kas atrodas ugunsgrēka ceļā, būt gataviem doties prom, ja liesmas atkal pieņemsies spēkā.

foto: Ekrānuzņēmums
Ugunsgrēka iemesls tiek izmeklēts.

Ugunsgrēks un dūmi šajā rajonā turpina izplatīties, tos ar dronu fiksēja Losandželosas"ABC7".

Svētdienas vakarā ugunsgrēks tika ierobežots par 2%.

Apgrūtinot ugunsgrēka dzēšanas darbus, tika prognozēts, ka stiprais vējš, kas svētdien bija pieņēmies spēkā, turpināsies vismaz līdz pirmdienai. Vēja brāzmas reģionā bija sasniegušas 88 kilometrus stundā, un tika prognozēts, ka tās pieaugs, svētdienas pēcpusdienā paziņoja Nacionālais meteoroloģiskais dienests.

Apstākļi būs labvēlīgi ugunsgrēka pieaugumam un izplatīšanās ātrumam, īpaši [svētdienas naktī]," paziņoja NWS.

Evakuācijas rīkojumi bija spēkā "Hungry Valley" parkā, kur valsts parka amatpersonas evakuēja aptuveni 1200 cilvēkus, un Piramīdas ezera apkārtnes, kas ir slēgts.

Ugunsgrēka iemesls tiek izmeklēts. Nav ziņots, ka cietuši.

Kalifornijas ugunsgrēku sezona ir sākusies agresīvi. Saskaņā ar Kalifornijas ugunsdzēsības datiem šogad līdz šim ugunsgrēki ir izdedzinājuši aptuveni 13 kilometrus, kas ir vairāk nekā vidēji 10.4 kilometriem, kas izdeguši tajā pašā laika posmā pēdējo piecu gadu laikā.