Ķīnieši samaksā krieviem 20 miljonus dolāru un paliek tukšā
foto: EPA/Scanpix
Krievijas karogs izkarināts prezidenta Vladimira Putina vizītes laikā Ķīnā.
Pasaulē

Ķīnieši samaksā krieviem 20 miljonus dolāru un paliek tukšā

Māris Puķītis

Jauns.lv

Ķīniešiem nav nekādu morālu aizspriedumu biznesam ar Krieviju, taču arī krievi var sevi neapgrūtināt ne ar ētiku, ne līgumu izpildi. Kāds Ķīnas uzņēmums samaksājis 20 miljonus ASV dolāru par vara kravu, bet kravu tā arī nav saņēmis.

Ķīnieši samaksā krieviem 20 miljonus dolāru un pal...

Zinātāji aģentūrai “Bloomberg” stāsta, ka valsts uzņēmums “Wuchan Zhongda Group” pagājušā gada beigās iegādājies 2000 tonnu vara no metalurģijas kombināta “Reģionālā metalurģijas kompānija”. Kravu bija jāsaņem maijā, bet pircēji tā arī neko nesagaidīja.

“Wuchan Zhongda” darbinieki personiski devās tikt skaidrībā uz Krieviju, bet nevarēja pat atrast minēto uzņēmumu. Krievijā ir pat vairākas “Reģionālās metalurģijas kompānijas”, viena Irkutskā uzpērk un utilizē metāllūžņus, cita pārdod metāla izstrādājumus Ļeņingradas apgabalā.

Metāla krava pēc dokumentiem nosūtīta no Pēterburgas un Ninbo ostā Ķīnā bija gaidāma maija beigās. Tā vietā ķīniešu nopirktais varš izgaisis Turcijā. Krievija joprojām ir viens no lielākajiem vara piegādātājiem pasaulē un Ķīna ir lielākais pircējs, kas pērn mēnesī pirka vairāk nekā 300 000 tonnu.