1dienas
21stundas
44minūtes
11sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
No cietuma Irānā atbrīvots Francijas pilsonis
foto: Shutterstock
Pasaulē

No cietuma Irānā atbrīvots Francijas pilsonis

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Francijas pilsonis, kurš gandrīz divus gadus bija ieslodzīts Irānas cietumā, tagad ir atbrīvots un ceturtdien atgriezīsies Francijā, trešdien paziņoja Francijas prezidents Emanuels Makrons."Luijs Arno ir brīvs. Rīt viņš būs Francijā pēc pārāk ilga ieslodzījuma Irānā," Makrons paziņoja sociālo mediju platformā "X".

No cietuma Irānā atbrīvots Francijas pilsonis ...

Arno, kurš tagad ir 36 gadus vecs, tika aizturēts 2022.gada 28.septembrī, kad viņš apmeklēja Irānu kā tūrists. Viņš tika aizturēts laikā, kad Irānā notika protesti, kurus izprovocēja kurdu sievietes Mašas Amini nāve. Varas iestādes apsūdzēja viņu par piedalīšanos demonstrācijās.
Arno, kuram tika piespriests piecu gadu ciietumsods par propagandu un Irānas drošibas graušanu, tika turēts bēdīgi slavenajā Evinas cietumā Teherānā, informēja Francijas Ārlietu ministrija.

Makrons trešdienas vakarā pateicās Omānai un visiem, kas bija veicinājuši Arno atgriešanos mājās. Francijas prezidents arī aicināja Irānu nekavējoties atbrīvot trīs citus Francijas pilsoņus.

Francija ir vairākkārt apsūdzējusi Irānu "ķīlnieku diplomātijā" pēc vairāku Francijas pilsoņu aizturēšanām.

Pirms dažām nedēļām Parīze sūdzējās par "necilvēcīgiem un šausminošiem apstākļiem, kuros tiek turēti mūsu līdzpilsoņi", un izteicās par absurdām apsūdzībām un viltus prāvām pret viņiem.