Pasaulē
2024. gada 12. jūnijā, 22:18

Palestīniešu atbalstītāji nokaitina Ņujorkas mēru, ar ķengājošiem saukļiem apķēpājot Bruklinas muzeja darbinieku mājas

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Palestīniešu atbalstītāji Ņujorkā ar antisemītiskiem lozungiem apķēpājuši ēkas, kas saistītas ar Bruklinas muzeju un ANO.

Palestīniešu atbalstītāji nokaitina Ņujorkas mēru,...

Ņujorkas mērs Ēriks Adamss platformā "X" paziņoja, ka policija izmeklē vandālismu Bruklinas muzeja direktores Annas Pasternakas un muzeja pilnvaroto padomes locekļu mājās.

Adamss publicēja četrus attēlus, kuros redzama ķieģeļu ēka, kas apšļakstīta ar sarkanu krāsu, un durvju priekšā piekarināts plakāts ar uzrakstu "Anna Pasternaka Bruklinas Muzejs Balto Pārākuma Cionisti".

"Tas nav miermīlīgs protests vai vārda brīvība. Tas ir noziegums, un tas ir atklāts, nepieņemams antisemītisms," paziņoja Adamss. "Šāda rīcība Ņujorkā nekad netiks pieļauta nekāda iemesla dēļ," viņš uzsvēra.

Ar sarkanu krāsu tika apķēpātas arī ēkas, kas saistītas ar Vācijas konsulātu, kā arī Palestīnas Valsts pastāvīgā novērotāja misija ANO. Pie tās bija izkaisītas skrejlapas, kurās kritizēta palestīniešu pašpārvalde un tās prezidents Mahmuds Abass.

Ņujorkas policijas preses pārstāvis atteicās sniegt komentārus, norādot, ka policija veic izmeklēšanu un vēlāk sniegs plašāku informāciju.

Pagājušā mēneša beigās simtiem protestētāju devās uz Bruklinas muzeju, kur uzslēja teltis vestibilā un izkāra no ēkas jumta plakātu ar uzrakstu "Brīvā Palestīna". Policija viņus izklīdināja un vairākus desmitus protestētāju aizturēja.

Protesta organizatori vaino muzeju un tā vadību netiešā kara atbalstīšanā.