Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Dzīvnieku tiesību aizstāvji sabojā pirmo oficiālo karaļa Čārlza III portretu
foto: EPA/Scanpix
Dzīvnieku tiesību aizstāvji sabojājuši Lielbritānijas karaļa Čārlza III oficiālo portretu.
Pasaulē

Dzīvnieku tiesību aizstāvji sabojā pirmo oficiālo karaļa Čārlza III portretu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/CNN

Dzīvnieku tiesību aktīvisti sabojājuši pirmo oficiālo Lielbritānijas karaļa Čārlza III portretu, kas šobrīd apskatāms kādā Londonas galerijā.

Dzīvnieku tiesību aizstāvji sabojā pirmo oficiālo ...

Dzīvnieku tiesību aktīvistu grupa "Animal Rising" savos sociālo mediju kanālos publicēja video, kurā redzams, kā divi aktīvisti, izmantojot krāsu rullīti, virs monarha portreta piestiprina divas uzlīmes.

Jāpiebilst, ka sabiedrības locekļi šobrīd var brīvi apmeklēt monarha portretu, kas līdz 21. jūnijam ir apskatāms Filipa Molda galerijā Londonas centrā. Glezna, kas ir arī vienlaikus pirmais oficiālais karaļa Čārlza III kā monarha portrets, atklāts šī gada sākumā. 

Video redzams, kā aktīvisti aizsedz karaļa galvu ar britu multfilmas varoņa Volesa attēlu no komēdiju sērijas "Voless un Gromits". Pēc tam uz gleznas tika uzlīmēta arī runas burbuļa zīme ar uzrakstu: "Nav siera Gromit, paskatieties uz visu šo nežēlību RSCPA fermās" 

Akcijas mērķis ir pievērst uzmanību jaunajam ziņojumam, ko svētdien publicēja grupa. Ziņojumā pētītas 45 saimniecības, kuru labturības standartus garantē "RSPCA Assured”.

Lai arī RSPCA sola, ka dzīvniekiem aizsargājamās fermās tiek piešķirta lielāka dzīvojamā platība un tie nekad netiek turēti būros, "Animal Rising" visās apmeklētajās saimniecībās atklāja "smagu cietsirdību pret dzīvniekiem". Kā zināms, pagājušajā mēnesī karalis Čārlzs III kļuva par RSPCA karalisko patronu.

Paziņojumā, kas sniegts britu laikrakstam "The Telegraph", "Animal Rising" aktīvists paskaidroja: "Tā kā karalis Čārlzs ir tik liels "Volesa un Gromita" fans, mēs nevarējām iedomāties labāku veidu, kā pievērst viņa uzmanību šausminošajām ainām. Lai gan mēs ceram, ka viņa majestātei tas šķitīs uzjautrinoši, mēs arī aicinām viņu nopietni pārdomāt, vai viņš vēlas būt saistīts ar šausmīgajām ciešanām visās saimniecībās, kuras apstiprina RSPCA.”

Londonas galerijas īpašnieks Filips Molds sacīja, ka glezna nav guvusi nekādus bojājumus, jo to aizsargāja Perspex slānis. Pēc viņa teiktā, aktīvistu izmantotās līmējošās uzlīmes uz portreta saglabājušās "mazāk nekā desmit sekundes".