1dienas
19stundas
27minūtes
39sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Putinu slavējošā Vācijas deputāte ar bērniem aizbēg uz Krieviju: "Dzīve šeit ir neciešama!"
Olga Petersena (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē

Putinu slavējošā Vācijas deputāte ar bērniem aizbēg uz Krieviju: "Dzīve šeit ir neciešama!"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Hamburgas parlamenta galēji labējās partijas “Alternatīva Vācijai” (AfD) deputāte Olga Petersena ar četriem bērniem aizbēgusi uz Krieviju. Krievijā dzimusī deputāte žēlojas par vajāšanu presē un apgalvo, ka Vācijā viņai grasās atņemt bērnus. 

Putinu slavējošā Vācijas deputāte ar bērniem aizbē...

Odiozā deputāte Vācijā vērsās pret seksuālo izglītošanu un vides jautājumu iekļaušanu skolās, kā arī slavējusi “brīvās un demokrātiskās” Krievijas prezidenta vēlēšanas, kurās Kremļa ilggadējais saimnieks Vladimirs Putins “pārvēlēts” uz kārtējo pilnvaru laiku.

Vācijas laikraksts “Bild” vēsta, ka Hamburgas parlamenta deputāte Petersena ir aizbēgusi, baidoties par savu bērnu nākotni un savu vajāšanu “dēļ jūsmošanas par Putinu”. Viņa apstiprināja “Bild”, ka “spiegu operācijas stilā” aizbēgusi no Vācijas kopā ar bērniem. 41 gadu vecā šķirtene audzina četrus nepilngadīgus bērnus. Pati Petersena apgalvoja, ka arī Krievijā paliek Hamburgas parlamenta deputāte un turpinās pēc iespējas pildīt savus pienākumus. Viņu jau izslēdza no partijas frakcijas un grasās izslēgt arī no pašas partijas.

Petersena dzimusi krievu-vācu ģimenē Sibīrijas pilsētā Omskā, 16 gadu vecumā ar radiniekiem pārcēlās uz Vāciju. 2020. gadā viņu ievēlēja Hamburgas parlamentā. Pēc Krievijas invāzijas Ukrainā 2022. gada 24. februārī izpelnījās ievērību kā atklāts Kremļa rupors, kritizējot Vācijas atbalstu Ukrainai un slavējot Putina politiku. Šogad viņa publiski žēlojās par krievvalodīgo diskrimināciju Vācijā un valdošo “rusofobiju”, bet martā aizbrauca uz Krieviju kā “Putina vēlēšanu” novērotāja. Pēc Petersenas izteikumiem, ka vēlēšanas bija “brīvas un demokrātiskas”, neizturēja viņas partija, kas sievieti izslēdza no savas frakcijas. "Radušās fundamentālās domstarpības padara turpmāko sadarbību par neiespējamu," paziņoja partija.