foto: Juris Rozenbergs/Jauns.lv
Britu alternatīvā roka leģendām "Placebo" pārmet slēptu Krievijas atbalstīšanu
"Placebo" līderis, dziedātājs Braiens Molko. Britu grupa ir uzstājusies arī Latvijā.
Pasaulē
2024. gada 7. jūnijs, 15:10

Britu alternatīvā roka leģendām "Placebo" pārmet slēptu Krievijas atbalstīšanu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Britu rokgrupu “Placebo” apsūdz slēptā Krievijas atbalstīšanā. Mūziķi sociālajos tīklos apstiprinājuši, ka piedalīsies festivālā “Park Live”, Kazahstānā.

Lieta tāda, ka mūzikas festivāls “Park Live” no 2013. līdz 2019. gadam notika Maskavā. Tajā arī paguva uzstāties daudzas Rietumu zvaigznes — "The Prodigy", "Gorillaz", "Massive Attack", "Red Hot Chili Peppers", "The killers", "System of a Down", vēsta "Meduza".

Covid-19 pamdēmijas laikā festivālu nerīkoja, bet 2022. un 2023. gadā - Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ organizatori saskārās ar mākslinieku masveida atteikšanos piedalīties. Šogad "Park Live" ir paziņojis par savu atgriešanos. Tas notiks Almatijā, Kazahstānā.

Organizatori jau ir izziņojuši pasākuma galvenos māksliniekus - 6. septembrī "Park Live" uzstāsies Dienvidāfrikas hiphopa duets "Die Antwoord", 7. septembrī - amerikāņu reperis Tyga, bet festivāla pēdējo dienu, 8. septembrī, slēgs leģendārā, labi zināmā deviņdesmito gadu britu alternatīvā grupa "Placebo". Grupai un citiem māksliniekiem tiek pārmesta slēpta Krievijas atbalstīšana, jo 2024. gada festivāla sponsors ir Krievijas kompānija “Yandeks”.

Jāpiebilst, ka "Placebo" arī īsi pēc Krievijas iebrukuma 2022. gada 24. februārī izraisīja neapmierinātību starp Ukrainas faniem, kad publiskoja kāda pāra bildi koncertā - tajā jaunietis bija ietinies Ukrainas karogā, bet meitene - Krievijas karogā. Pēc kritikas sociālajos tīklos foto tika dzēsts. "Placebo" ir koncertējuši arī Latvijā.