Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Zviedrijā 25 gadu vecumā nošauts valsts labākais reperis C. Gambino
foto: Ekrānuzņēmums
Reperis C Gambino savu patieso identitāti faniem neatklāja.
Pasaulē

Zviedrijā 25 gadu vecumā nošauts valsts labākais reperis C. Gambino

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Zviedrijas varasiestādes vēsta, ka otrdien, 4. jūnijā, nogalināts godalgotais zviedru hiphopa mākslinieks, 25 gadus vecais C.Gambino. Amatpersonas norāda, ka reperis ticis nošauts, un pieļauj iespēju, ka uzbrukumā vainojama kāda vietējā banda.

Zviedrijā 25 gadu vecumā nošauts valsts labākais r...

Repera virzienā kādā Gēteborgas pilsētas autostāvvietā raidīti vismaz divi šāvieni. Vietējās policijas pārstāvis norāda, ka noziegums varētu būt saistīts ar vietējo bandu cīņām. 

"Mums ir aizdomas, ka noziegumam ir saistība ar noziedzīgo grupējumu vidi," viņš norādīja, atsakoties sniegt sīkāku informāciju par notikušo. Zviedrija jau gadiem ilgi cenšas apkarot organizēto noziedzību, tomēr pēdējo 10 gadu laikā nāvējošu apšaužu skaits valstī ir trīskāršojies. Amatpersonas lēš, ka valstī dažādās bandās iesaistīti vismaz 62 tūkstoši iedzīvotāju.

C.Gambino straumēšanas platformā "Spotify" ir aptuveni viens miljons klausītāju, viņš savu identitāti no faniem slēpa publiskajā vidē valkājot melnu masku. Aizvadītajā mēnesī Zviedrijas "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonijā reperis tika atzīts par aizvadītā gada valsts labāko hiphopa mākslinieku.

Slepkavības izmeklēšanas ietvaros neviena persona vēl nav aizturēta. Jāpiebilst, ka pavisam nesen, 2021. gadā Zviedrijā 19 gadu vecumā tika nošauts vēl kāds zviedru reperis ar pseidonīmu Einārs. Viņu nolaupīja un nonāvēja konkurējošie reperi.