foto: Vidapress/ Rex Features
"Ir grūti ārā pat stāvēt": Delī temperatūra pārsniedz + 50 grādus
Pasaulē
2024. gada 29. maijs, 22:06

"Ir grūti ārā pat stāvēt": Delī temperatūra pārsniedz + 50 grādus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/BBC

Indijas ziemeļu un centrālajā daļā valda smags karstuma vilnis, un Delī temperatūra sasniedz + 52,3 grādus.

Šonedēļ vairāk nekā 37 Indijas pilsētās reģistrēta temperatūra ir bijusi virs + 45 grādiem. Indijas valdība izteikusi brīdinājumus par karstuma izraisītām slimībām. Līdz šim ziņots par vismaz trim nāves gadījumiem.

Indijas Meteoroloģijas departamenta (IMD) darbinieks BBC pastāstīja, ka dažviet Delī reģistrēta temperatūra no 45,2 līdz 49,1 grādam. Šobrīd pilsēta cīnās ar ūdens resursu nepietiekamību, tāpēc pilsētas varas iestādes ir brīdinājušas, ka uzliks naudas sodu tiem, kas ūdeni lietos neapdomīgi.

Kāds iedzīvotājs ziņu aģentūrai "ANI" nedēļas sākumā pastāstīja, ka karstuma dēļ bijis grūti pat ēst. "Mēs arī agrāk esam saskārušies ar karstumu, taču šoreiz tas šķiet nepanesami," viņi teica. "Ir grūti ārā pat stāvēt."

Pilsētā elektroenerģijas patēriņš ir pieaudzis līdz visu laiku augstākajam līmenim, iedzīvotājiem izmantojot kondicionierus, griestu ventilatorus, lai tiktu galā ar karstumu. Patērētāju tiesa otrdien pārtrauca lietu izskatīšanu pēc tam, kad tiesnesis izteica, ka ir pārāk karsts, lai strādātu bez gaisa kondicioniera.

Sarkanais brīdinājums ir izsludināts vairākās Indijas ziemeļrietumu daļās, tostarp Delī, jo pastāvot ļoti liela iespējamība, ka cilvēki var dabūt karstuma dūrienu vai saslimst ar karstuma izraisītām slimībām.

Tēmas