Krievijas sagrābtajā Berdjanskā piedzēries pāris nomet no piektā stāva balkona svešus mazus bērniņus
Sieviete, kura ar savu vīru nometa bērnus no balkona, sniedz liecības uz okupantu aģitācijas fona (ekrānuzņēmums no video)
Pasaulē
2024. gada 24. maijs, 19:38

Krievijas sagrābtajā Berdjanskā piedzēries pāris nomet no piektā stāva balkona svešus mazus bērniņus

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas sagrābtajā Ukrainas Zaporižjas apgabala Berdjanskā kāds piedzēries pāris izmeta no piektā stāva balkona svešus bērnus.

Informēta persona izteikusies telekanālam “Ren TV”, ka kāda Krievijas pilsone 3 gadus vecu puiku un 1 gadu vecu meitenīti atstājusi mazpazīstamu cilvēku aprūpē, kamēr pati devusies prom. “Pieskatītāji” izrādījās kāds 62 gadus vecs vīrietis un 47 gadus veca sieviete, kuri piedzērās un 21. maija vakarā nosvieda bērniņus no balkona.

“Trīsgadīgs puisēns un viengadīga meitenīte, kuriem nebija virsdrēbju, ar dažādām traumām atrasti pie kādas dzīvojamās mājas ieejas durvīm,” sacīja šī informēta persona. Bērni smagā stāvoklī nogādāti reanimācijā. Nākamajā dienā Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka viņu dzīvībām briesmas nedraud.

Vietējais infokanāls “Pautinka” vēsta, ka bērnu mātei ir 19 gadi, un viņa aizbrauca uz citu pilsētu.

Abi pieaugušie arestēti. Sieviete sākumā apgalvoja, ka dzīvoklī nekādu bērnu vispār nebija, taču izmeklētāji tur atrada bērnu drēbītes. Pēc tam viņa apgalvoja, ka meitenīti izmeta viņas vīrs, bet puiku viņa esot izgrūdusi netīšām. “Viņš paņēma [meitenīti] rokās, lai uz balkona iežūžinātu. Pēc tam es pamanīju, ka meitenītes viņa rokās nav. Blakus stāvēja tikai puika. Es pienācu un gribēju pagrūst vīru, taču nezinu, kā izgrūdu puisīti,” viņa stāstīja.

Krievija sagrāba Berdjansku 2022. gada 27. februārī, bet tā paša gada 30. septembrī paziņoja par visa Zaporižjas apgabala aneksiju kopā ar Hersonas, Doneckas un Luhanskas apgabaliem. Ne tobrīd, ne pašlaik krievu okupanti Zaporižjas apgabalu pilnībā nekontrolē.