Pasaulē
2024. gada 22. maijs, 16:16

VIDEO: krievu okupanti Vovčanskā uzbrukuši evakuācijas automašīnai, nogalinot policistu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas teroristi Vovčanskā uzbrukuši policijas automašīnai, kas devās uz pilsētu, lai evakuētu civiliedzīvotājus, ziņo Ukrainas iekšlietu ministrs Igors Klimenko.

Uzbrukuma rezultātā gāja bojā policists, bet vēl viens tika ievainots.

"Okupanti ar FPV bezpilota lidaparātu ietriecās evakuācijas transportlīdzekli. Tajā brīdī automašīnā atradās divi policisti, kuri bija ceļā, lai glābtu civiliedzīvotājus," sacīja Kļimenko.

Iekšlietu ministrijas vadītājs piebilda, ka ienaidnieks nepārtraukti izmanto bezpilota lidaparātus, tāpēc likumsargu evakuācijas grupas pastāvīgi ir apdraudētas.

foto: Ekrānuzņēmums
Mirklis, kad okupantu FPV drons ietriecas policistu transportlīdzeklī, kuri devās evakuēt civiliedzīvotājus.

"Taču policisti turpina izvest cilvēkus no apšaudes. Glābj, neskatoties uz riskiem pašu dzīvībai un veselībai. Šī pašuzupurēšanās ir viemēr jāatceras," piebilda ministrijas vadītājs.

Situācija Vovčanskā

Maija sākumā Krievijas teroristi sāka uzbrukumu Harkivas apgabalam. Volodimirs Zelenskis paziņojis, ka sīvākās cīņas notiek Pokrovskas, Kramatorskas un Kurakhoves virzienā.

Harkivas apgabala militārās pārvaldes priekšnieks Oļegs Sinņehubovs atklāj, ka Vovčanskas teritorijā, kur iekļuvis ienaidnieks, atrodas aptuveni simts civiliedzīvotāju. Viņus nelaiž evakuēties.