Pasaulē
2024. gada 4. maijs, 10:44

Krievija sola ASV, Lielbritānijai un Eiropas Savienībai veikt iznīcinošus triecienus, ja notiks uzbrukums Krimai vai Krimas tiltam

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova apsolījusi "satriecošus atmaksas triecienus", ja notiks uzbrukumi Krimai vai Krimas tiltam.

"Es gribētu vēlreiz brīdināt Vašingtonu, Londonu, Briseli, ka jebkādas agresīvas darbības pret Krimu ne tikai ir lemtas neveiksmei, bet saņems atmaksas triecienu, kas būs satriecošs," viņa paziņoja. 

Viņa apsūdzēja Ukrainu uzbrukuma plānošanā Krimas tiltam ar Rietumu atbalstu. Aprīļa sākumā "The Guardian" ar atsauci uz Ukrainas militāro izlūkdienestu vēstīja, ka Ukraina plāno iznīcināt tiltu šā gada pirmajā pusē.

Krimas tiltam jau uzbrukts 2022. gada oktobrī un 2023. gada vasarā, nodarot būtiskus postījumus. Uz tiem Krievija atbildēja ar ilgstošiem un plašiem uzbrukumiem Ukrainas civilās infrastruktūras objektiem.

Krimas tilts ir ne tikai ļoti svarīgs stratēģisks objekts, kas ļauj krievu okupantiem pārvadāt karaspēku un rezerves, bet arī Kremļa diktatora Vladimira Putina personiskā lepnuma objekts, kas simbolizē to, ko viņš uzskata par vienu no saviem lielākajiem sasniegumiem — Krimas pussalas "atgriešanu" Krievijas sastāvā 2014. gadā. Gandrīz neviena pasaules valsts nav atzinusi Krimas aneksiju.