foto: AFP/Scanpix
Sikorskis aicina Šolcu piegādāt Ukrainai raķetes "Taurus": "Ceru, ka kanclers jūtas pēdējo dienu notikumu iedrošināts"
Ukraiņu karavīrs 2024. gada 27. aprīlī ar izlūkošanas dronu netālu no Doneckas reģiona Časovjaras.
Pasaulē
2024. gada 28. aprīlis, 11:44

Sikorskis aicina Šolcu piegādāt Ukrainai raķetes "Taurus": "Ceru, ka kanclers jūtas pēdējo dienu notikumu iedrošināts"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pēc ASV tālas darbības raķešu piegādes Ukrainai Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis paudis cerību, ka arī Vācijas kanclers Olafs Šolcs mainīs savas domas un piekritīs Kijivai nodot vācu ražotās spārnotās raķetes "Taurus".

"Ceru, ka kanclers jūtas pēdējo dienu notikumu iedrošināts," intervijā tabloīdam "Bild am Sonntag" un citiem mediju uzņēmuma "Axel Springer" izdevumiem izteicies Sikorskis.

Ministrs norādījis, ka ASV raķešu ATACMS piegāde Ukrainai ir reakcija uz karadarbības eskalāciju no Krievijas puses, uz kuru jāreaģē arī Vācijai.

Pirms pāris dienām kļuva zināms, ka Ukraina saņēmusi ATACMS raķetes, taču Pentagons nav sniedzis informāciju par konkrētām raķešu modifikācijām un nav atklājis, vai tajā skaitā ir arī raķetes, kuru darbības rādiuss sasniedz 300 kilometrus.

Tomēr mediji vēsta, ka ASV piegādājuši tālākās darbība rādiusa modeļus.

Šolcs līdz šim kategoriski noraidījis raķešu "Taurus" piegādi Ukrainai, apgalvojot, ka tas varot ieraut Vāciju karā ar Krieviju.

"Krievi jau iznīcinājuši 70% no Ukrainas elektroenerģijas ģenerēšanas kapacitātes," uzsvēris Sikorskis, piebilstot, ka tas patiesībā ir kara noziegums.

Viņš norādījis, ka prātīgāk būtu vispirms nepieļaut Ukrainas iznīcināšanu, lai pēc tam vajadzētu mazāk pūliņu Ukrainas atjaunošanas atjaunošanai pēc kara, kam veltīta Berlīnes rīkotā konference.