Pasaulē
2024. gada 27. aprīlis, 23:10

VIDEO: Bagdādē uz ielas nošauj vietējo "TikTok" zvaigzni, kura atļāvās nepakļauties "tikumībai un morālei"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Piektdienas vakarā pie savas mājas Irākas galvaspilsētā Bagdādē tika nošauta Irākas sociālo mediju zvaigzne Gufrana Savadi, kas plašāk pazīstama kā Umm Fahad.

Kā CNN pāvēstīja avots Bagdādes policijā, uzbrukums notika Zajuna apkaimē galvaspilsētas austrumos, un tas tika iemūžināts video novērošanas kamerā un izplatīts sociālajos tīklos. Video ir redzams, kā ar motociklu braucošs bruņots vīrietis, noliek savu braucamo, mērķtiecīgi pietuvojas un nošauj Savadi. Bagdādes policijas avots CNN apstiprinājis video autentiskumu.

Irākas iekšlietu ministrs paziņoja, ka tiek veidota speciāla darba grupa, lai noskaidrotu apstākļus, kādos nezināmais uzbrucējs nogalinājis sociālajos tīklos populāro sievieti.

Savadi bija populāra vietnē "TikTok", kur viņa dalījās ar video, kuros dejo popmūzikas pavadījumā piegulošās drēbēs. Iepriekš Irākas tiesu iestādes šos videoklipus uzskatīja par nepiedienīgiem. Savadi tika piespriests sešu mēnešu cietumsods par "noziegumu, kas saistīts ar vairāku ierakstu ar nepiedienīgu uzvedību un nepieklājīgu valodu veidošanu un publicēšanu, pārkāpjot sabiedrības tikumību un morāli", teikts Irākas tiesu sistēmas paziņojumā.

foto: AP/Scanpix
Asinis nozieguma vietā, kur notika plānotā slepkavība.

Arī citas Irākas sociālo tīklu personības jau iepriekš ir kļuvušas par nāvējošu uzbrukumu upuriem. 2023. gada septembrī, Bagdādē tika nošauta vēl viena populāra irākiešu "TikTok" personība Noora Alsafara, pazīstama kā Noor BM, toreiz CNN pastāstīja kāds Irākas drošības avots.

Alsafara, kurai "Instagram" un "TikTok" bija vairāk nekā 370 000 sekotāju, publicēja īsus videoklipus par modi, frizūru un grimu, bieži arī dejojot mūzikas pavadījumā.

Pēc ziņām par šaušanu daudzi publicēja komentārus, kuros pauda nožēlu par Alsafaras nāvi, lai gan citi to slavēja, cildinot vīrieti, kurš izšāva.