foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: Krievija iznīcinājusi Harkivas televīzijas torni
Harkivas televīzijas tornis.
Pasaulē
2024. gada 22. aprīlis, 18:29

VIDEO: Krievija iznīcinājusi Harkivas televīzijas torni

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/ Institute of Mass Information

Krievijas spēki pirmdienas vakarā iznīcinājuši Harkivas televīzijas torni, vēsta Ukrainas Reģionālās militārās pārvaldes vadītājs Oļehs Siņehubovs.

Viņš norāda, ka uzbrukumā nav ziņu par cietušajiem, jo pirms Krievijas uzlidojuma atskanējušas sirēnu skaņas un visi televīzijas torņa darbinieki bija devušies uz patversmēm.

Harkivas mērs Ihors Terehovs vēsta, ka sprādziens nograndējis plkst. 16.37 pēcpusdienā. Lai gan televīzijas kanālu pārraide Harkivas iedzīvotājiem patlaban ir bloķēta, sprādziens nav ietekmējis radio stacijas darbību. Mērs aicinājis sabiedrību neļauties panikai un uzticēties vien pārbaudītiem informācijas līdzekļiem.

"Uzbrukums Harkivas televīzijas tornim ir daļa no Krievijas sistemātiskās, liela mēroga uzbrukuma kampaņas Ukrainas civiliedzīvotājiem. Televīzijas torņa iznīcināšana saskaņā ar Ukrainas likumiem un starptautiskajām humanitārajām regulām uzskatāma par kara noziegumu. Tādi civilie objekti kā televīzijas torņi ir pilnībā neaizsargāti un nevar būt leģitīms mērķis bruņotā konfliktā. Mēs pieprasām starptautisko sabiedrības veikt rūpīgu izmeklēšanu un vērsties pret agresorvalsti ar atbilstošu reakciju," norāda Ukrainas medija "Masu informācijas institūts" direktore Oksana Romaniņuka.

Sociālajās platformās publicētajos kadros redzams, ka torņa augšējā daļa ir sagāzusies. Tornis ir 240 metrus augsts, un tas tika nodots ekspluatācijā 1981.gadā.