Pasaulē
2024. gada 18. aprīlis, 13:40

Vācijā arestē divus iespējamos Krievijas spiegus

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vācijas dienvidos aizdomās par spiegošanu Krievijas labā aizturēti divi Vācijas un Krievijas dubultpilsoņi, ceturtdien pavēstīja prokuratūra. Viens no aizturētajiem tiek turēts aizdomās, ka diskutējis par iespējamiem sabotāžas aktiem pret militāriem objektiem, lai kaitētu palīdzības sniegšanai Ukrainai.

Dīters S. un Aleksandrs J. tika aizturēti trešdien Baireitā, Bavārijā, pavēstīja federālā ģenerālprokuratūra.

Dīters S. tiek apsūdzēts, ka oktobrī apmainījies ar informāciju par iespējamiem sabotāžas aktiem Vācijā ar cilvēku, kas ir saistīts ar Krievijas izlūkdienestu. Darbības iecerētas, lai kaitētu militārajam atbalstam, ko Vācija sniedz Ukrainai.

Dīters S. esot teicis savam sarunu biedram, ka ir gatavs Vācijā īstenot uzbrukumus ar spridzināšanu un dedzināšanu militārās infrastruktūras un industriāliem objektiem. Viņš ir vācis informāciju par potenciāliem uzbrukuma mērķiem, arī ASV armijas objektiem. Dīters S. apzinājis un fotografējis iespējamos mērķus, arī militāro transportu.

Otrs aizdomās turētais Aleksandrs J. tiek apsūdzēts, ka palīdzējis Dīteram S. vismaz kopš 2024.gada marta. Izmeklēšanas tiesnesis trešdien nolēma Dīteru S. apcietināt. Sagaidāms, ka Aleksandrs J. tiesas priekšā stāsies ceturtdien.

"Mēs zinām, ka Krievijas varas aparāts fokusējas uz mūsu valsti," sacīja tieslietu ministrs Marko Bušmans. Nule notikušās aizturēšanas ir kārtējie "nozīmīgie izmeklēšanas panākumi" cīņā pret Kremļa sabotāžas un spiegošanas aktivitātēm, norādīja ministrs.