foto: AP/Scanpix
Šolca vaļsirdīgā atzīšanās par marihuānu; viņš sasmīdinājis Vācijas delegāciju Ķīnā
Vācijas kanclers Olafs Šolcs Šēnfeldē netālu no Berlīnes, Vācijā, 2024. gada 13. aprīlī, iekāpj lidmašīnā, lai dotos uz Ķīnu.
Pasaulē
2024. gada 20. aprīlis, 06:35

Šolca vaļsirdīgā atzīšanās par marihuānu; viņš sasmīdinājis Vācijas delegāciju Ķīnā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Vācijas kanclers Olafs Šolcs vizītes laikā Ķīnā tikās ar Tundzi universitātes studentiem, kur viens no studentiem paziņoja, ka drīzumā brauks studēt uz Berlīni un bažījas, ka tur visapkārt lieto narkotikas.

Students domāja 1. aprīlī spēkā stājušos likumu par marihuānas legalizāciju Vācijā. Tajā pašā laikā Ķīnā tā ir stingri aizliegta. Students jautāja, ko viņam darīt, ja viņš "vispār nevēlas izmēģināt marihuānu un negrib apdraudēt veselību".

Kā ziņo BILD, šāds jautājums kancleru pārsteidzis. "Vienkārši nesmēķējiet," atbildēja Šolcs. Politiķis norādīja, ka viņam pašam ir gandrīz 66 gadi un viņš "nekad nav smēķējis marihuānu". "Ja mācies Berlīnē, tur var nesastapt nevienu, kas dara ko līdzīgu," sacīja Šolcs.

Šie vārdi par dzīvi Berlīnē izraisīja atturīgus vācu delegācijas smieklus. Laikraksts norādīja, ka Šolcs tādējādi mēģinājis kliedēt iespaidu, ka jaunā likuma dēļ visi Vācijā sāks smēķēt. Šolcs pauda pārliecību, ka jaunajam likumam jāsamazina marihuānas patēriņš, nevis otrādi.

Marihuāna Vācijā

Martā Vācijā pieņēma lēmumu marihuānu legalizēt. Federālās zemes akceptējušas veselības ministra Kārļa Lauterbaha priekšlikumu par marihuānas legalizāciju. Bavārija un Zārlande ir nostājušās pret šo iniciatīvu, tomēr viņu nostāja nav ietekmējusi situāciju.

ANO 2020. gada nogalē izslēdza medicīnisko marihuānu no pasaulē bīstamo narkotiku saraksta.