foto: Ekrānšāviņš
Krievijas prokuratūra vēršas pret Allu Pugačovu
Alla Pugačova.
Pasaulē
2024. gada 31. marts, 21:30

Krievijas prokuratūra vēršas pret Allu Pugačovu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Krievijas prokuratūra aicinājusi Tieslietu ministriju pasludināt Krievijas popmūzikas karalieni Allu Pugačovu par “ārvalstu aģentu”.

Krievijas pretkorupcijas organizācijas vadītājs Vitālijs Borodins, kurš ir regulārs viesis Kremļa propagandas raidījumos, iesniedzis oficiālu iesniegumu agresorvalsts Tieslietu ministrijā, kurā lūdz atzīt estrādes dīvu Allu Pugačovu par ārvalstu aģentu.

Pugačova jau 2022. gada septembrī, reaģējot uz sava vīra Maksima Galkina pasludināšanu par ārvalstu aģentu vērsās Krievijas Tieslietu ministrijā ar lūgumu arī viņai piemērot šādu statusu.

"Es lūdzu sevi ieskaitīt manas mīļās zemes ārvalstu aģentu rindās, lai es būtu solidāra ar savu vīru, godīgu, kārtīgu un atklātu cilvēku, kurš ir īsts un neuzpērkams Krievijas patriots, kurš vēl Tēvzemei uzziedēt, mierīgu dzīvi, vārda brīvību, kā arī pārtraukt mūsu puišu nāvi iluzoru mērķu vārdā, kas padara mūsu valsti par atstumtu un apgrūtina mūsu pilsoņu dzīvi," pērn vēstīja Pugačova.

Lai estrādes zvaigzne oficiāli tiktu iekļauta "dzimenes ienaidnieku" sarakstā, šādam lēmumam jātiek apstiprinātam no Kremļa puses. Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs medijiem vēsta, ka “nekādus oficiālus paziņojumus par šo jautājumu vēl nav dzirdējis”. Arī Alla Pugačova, kura šobrīd atpūšas Kiprā, medijiem komentārus par izskanējušo informāciju nav sniegusi.