foto: Ekrānšāviņš
Francija Ukrainai piegādās pretgaisa aizsardzības raķetes un bruņutransportierus
Francija militāro tehniku Ukrainai piegādās jau šī gada vasarā.
Pasaulē
2024. gada 31. marts, 17:07

Francija Ukrainai piegādās pretgaisa aizsardzības raķetes un bruņutransportierus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Francijas aizsardzības ministrs Sebastjēns Lekornī paziņojis, ka Francija no saviem militārajiem krājumiem Ukrainai piegādās bruņutransportierus un pretgaisa aizsardzības raķetes.

"Ukrainai šogad un nākamā gada sākumā tiks piegādāti vairāki simti šo bruņutransportieru, no kuriem daļa ir vairāk nekā 40 gadu veci, tomēr labā tehniskā stāvoklī," neilgi pēc Krievijas spārnotās raķetes trieciena Ļvovas rajonam vēstīja Francijas aizsardzības ministrs.

Intervijā laikrakstam "La Tribune Dimanche" viņš norādīja, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons pēc sarunām ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski lūdzis viņam sagatavot jaunu palīdzības paketi Ukrainai, kurā tiks iekļauts vecs, bet joprojām funkcionāls franču militārais aprīkojums.

"Ukrainas armijai ir jāaizstāv ļoti gara frontes līnija, un bruņmašīnas karaspēka mobilitātei ir absolūti nepieciešamas ," vēstīja Lekornī.

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī Francija piegādājusi Ukrainai bruņojumu 2,6 miljardu eiro vērtībā. Francijas valdība pēc atkārtotiem Krievijas uzbrukumiem Ukrainai plāno arī palielināt savu militārās tehnikas ražošanas apjomu, lai apmierinātu savas armijas vajadzības un nodrošinātu nepārtrauktu atbalstu Ukrainai.