Pasaulē
2024. gada 25. marts, 13:27

VIDEO: Krievija atkal apšaudījusi Kijivu ar raķetēm

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Krievija pirmdien atkal apšaudījusi Kijivu ar raķetēm, un tas ir trešais gaisa uzbrukums Ukrainas galvaspilsētai piecu dienu laikā.

Raķešu triecienā Kijivā ievainoti pieci cilvēki, no kuriem divi hospitalizēti, paziņojis Kijivas mērs Vitālijs Kličko.

Krievija no okupētās Krimas pa dienu izšāva divas ballistiskās raķetes uz Kijivu, taču abas tika pārtvertas virs pilsētas, pavēstījis Kijivas pilsētas kara administrācijas vadītājs Serhijs Popko.

Galvaspilsētā bija dzirdami vairāki sprādzieni, un raķešu atlūzas nodarīja bojājumus ēkām divos rajonos un sporta zālei citā rajonā, ziņo policija.

foto: REUTERS/SCANPIX
Kijiva pēc kārtējā Krievijas uzbrukuma 2024. gada 25. martā.

Ukrainas Ārlietu ministrs Dmitro Kuleba aicināja steidzami stiprināt Ukrainas pretgaisa aizsardzību, īpaši ar "Patriot" sistēmām.

"Bērni Kijivā skrien uz patvertni pulksten 10:30 no rīta, kad virs galvaspilsētas tiek notriektas nāvējošās Krievijas ballistiskās raķetes ar pretgaisa aizsardzības sistēmām. Nav nekādu zvērību, ko Krievijas nelieši neizdarītu, tostarp mēģinājums veikt ballistisko triecienu pa daudzmiljonu pilsētas centru," komentējot video raksta Kuleba.

Ministrs norādīja, ka Ukrainai nepieciešama pretgaisa aizsardzība, kas spēj atvairīt jebkuru Krievijas uzbrukumu.

"Šis ir atgādinājums, ka Ukrainai steidzami nepieciešama lielāka pretgaisa aizsardzība, jo īpaši "Patriot" sistēmas un raķetes, kas spēj atvairīt jebkuru Krievijas uzbrukumu," viņš sacīja.