foto: AP/Scanpix
Riodežaneiro gaisa temperatūras indekss sasniedzis +62.3 grādus pēc Celsija
Vietējais iedzīvotājs karstajā laikā meklē veldzi.
Pasaulē
2024. gada 19. marts, 23:41

Riodežaneiro gaisa temperatūras indekss sasniedzis +62.3 grādus pēc Celsija

Jauns.lv

Pirmdien Riodežaneiro pārspēts Brazīlijas karstuma rekords - plkst. 9.55 pēc vietējā laika šķietamā gaisa temperatūra sasniegusi ievērojamus +62.3 grādus pēc Celsija.

Pirmdien, 18. martā, gaiss Riodežaneiro iesila līdz +42 grādiem pēc Celsija, tomēr šķietamā gaisa temperatūra sasniedza ievērojamus +62.3 grādus. Šķietamā temperatūra tiek aprēķināta ņemot vērā gaisa faktisko temperatūru un gaisa mitrumu, un tā ataino temperatūru, ko uz savas ādas izjūt cilvēks. 

"Es ļoti baidos, ka pārapdzīvotības un koku izciršanas dēļ gaisa temperatūra pilsētā kļūs aizvien augstāka," norāda kāds noraizējies vietējais iedzīvotājs.

"Mēs glābjamies kā varam," medijiem vēsta kāda ēnā paslēpusies sieviete.

Kamēr daļa iedzīvotāju karstajā laikā steidza veldzēties Atlantijas okeānā, valsts amatpersonas aicināja iedzīvotājus šajā laikā būt sevišķi piesardzīgiem, norādot, ka pastāv paaugstināts risks iegūt karstuma dūrienu

Brazīlijas meteoroloģijas centrs norādījis, ka ekstrēmi laikapstākļi turpināsies arī nākamajā nedēļā, kad pilsētā ieplūdīs aukstā gaisa fronte, izraisot intensības lietavas un iespējamas vētras.