"Nāves kompānija": Krievijas naftas giganta vadītāji mirst kā mušas
Vitālijs Robertuss (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2024. gada 15. marts, 03:55

"Nāves kompānija": Krievijas naftas giganta vadītāji mirst kā mušas

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

53 gadu vecumā miris "Lukoil" viceprezidents Vitālijs Robertuss. Kompānijas lakoniskajā paziņojumā sīkāka informācija netiek sniegta, taču internetā pieejamā informācija atklāj baisāku ainu — viceprezidents atrasts karājamies cilpā savā darba kabinetā.

“Telegram” kanāls “VČK-OGPU” vēsta, ka Robertusa negaidītā nāve notikusi, kad viņš konfliktējis ar kompānijas vecāko viceprezidentu Oļegu Pašajevu, un tieši viņš atradis Robertusa līķi.

Viņš ir jau certurtais "Lukoil" augsta ranga vadītājs, kurš pēkšņi šķīries no dzīves nebūt ne lielā vecumā. 2023. gada oktobrī "ar sirdi" 66 gadu vecumā nomira direktoru padomes priekšsēdētājs Vladimirs Ņekrasovs, kurš stājās uzņēmuma vadībā pēc tam, kad 2022. gada 1. septembrī pa Maskavas slimnīcas logu izkrita un nositās iepriekšējais priekšsēdētājs, 67 gadus vecais Ravils Maganovs. 2022. gada 8. maijā Piemaskavas Mitišču mājas pagrabā tika atrasts miris  bijušais top menedžeris, 43 gadus vecais Aleksandrs Subotins, oficiālā versija — apstājās sirds, taču mājas saimnieks esot bijis kaut kāds šamanis, pie kura Subotins ieradies pamatīgā reibumā, medijos vēsta, ka uzņēmējs miris telpā, kas izmantota “vudu rituāliem”.

Neparasti augstā mirstība nav raksturīga tikai “Lukoil”. Nesen aizdomīgu nāvju sērga skāra arī gāzes gigantu “Gazprom”. Vispirms 2022. gada 30. janvārī Ļeņingradas apgabala Viborgas rajona elitārā Ļeņinskojes ciematā savas savrupmājas vannas istabā ar naža brūcēm atrada “Gazprom-Invest” transporta dienesta vadītāju, 60 gadus veco Leonīdu Šuļmanu, blakus atstāta zīmīte. 2022. gada 25. februārī tajā pašā elitārajā ciematā savas savrupmājas garāžā atrada cilpā karājošos “Gazprom” Vienotā norēķinu centra ģenerāldirektora vietnieku korporatīvās drošības jautājumos, 61 gadu veco Aleksandru Tjuļakovu. Izdevums “Fontanka” vēstīja, ka pirms nāves viņu bija redzējuši stipri piekautu.

Vēl traģiskāk no dzīves 2022. gada 18. aprīlī Maskavā 51 gada vecumā šķīrās bijušais “Gazprombank” viceprezidents Vladislavs Avajevs, kuru atrada kopā ar sievu un nepilngadīgo meitu. Visiem bija šautas brūces. Izmeklētāji uzskatīja, ka viņš vispirms nošāvis savus ģimenes locekļus, pēc tam nošāvies pats.

Taču ar to savādās sakritības nebeidzās. Burtiski pēc trijām dienām 21. aprīlī Spānijas pilsētas Ljoretdemaras villā atrada 43 gadus veco bijušo uzņēmuma “Novatek” direktoru padomes priekšsēdētāja vietnieku Sergeju Protaseņu, kā arī viņa sievu un pusaudžu meitu. Pašu Protaseņu atrada pakārušos dārzā, blakus gulēja cirvis un nazis, bet pārējie ģimenes locekļi atrasti nogalināti iekštelpās. Arī šajā gadījumā izmeklētāji uzskatīja, ka uzņēmējs vispirms izrēķinājies ar pārējiem ģimenes locekļiem, pēc tam noslēdzis rēķinus ar dzīvi.