foto: Pixabay.com
Pentagons kliedē izplatītu pieņēmumu par "neatpazītām anomālām parādībām"
Pasaulē
2024. gada 9. marts, 13:26

Pentagons kliedē izplatītu pieņēmumu par "neatpazītām anomālām parādībām"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ziņu uzplūdu par NLO 1960. gados izraisīja ASV izcilo spieglidmašīnu un kosmosa tehnoloģiju izmēģinājumi, teikts Pentagona ziņojumā.

Arī piektdien Kongresā iesniegtajā dokumentā teikts, ka nav nekādu pierādījumu, ka ASV valdība būtu sadarbojusies ar citplanētiešiem.

Vairumā gadījumu, kad tika ziņots par NLO vai citu anomālu parādību novērošanu, runa bija par parastiem objektiem, paziņoja oficiālās personas, atzīstot, ka viņu ziņojums nekliedēs tautas ticējumus par citplanētiešu viesiem, raksta BBC.

"Televīzijas programmu, grāmatu, filmu un milzīgā materiālu daudzuma izplatīšana internetā un NLO veltītajos sociālajos tīklos, visticamāk, ir ietekmējusi sabiedrības diskusiju par šo tēmu un nostiprinājusi šo pārliecību dažu iedzīvotāju slāņu vidū," teikts ziņojumā.

Pentagona preses sekretārs Pets Raiders sacīja, ka ierēdņi pret ziņojumu izturējušies objektīvi, taču vienkārši nav atraduši nekādus pierādījumus citplanētiešu eksistencei.

"Visi visos klasifikācijas līmeņos veiktie izmeklēšanas pasākumi ir apliecinājuši, ka lielākā daļa novērošanas gadījumu bija parastie objekti un parādības un bija nepareizas identifikācijas rezultāts," viņš paziņoja žurnālistiem.

Ziņojums ir daļa no ASV valdības plašās sabiedriskās kampaņas NLO izpētei — vai, kā tās sauc oficiālās personas, "neatpazītām anomālām parādībām".

Šī darba ietvaros notika tikšanās ar NASA pārstāvjiem un noklausīšanās Kongresā.

Anomāliju risināšanas pārvaldes sagatavotajā ziņojumā visās ASV aizsardzības jomas (AARO) norādīts, ka sabiedrības viedokli droši vien ietekmējusi popkultūra.

"Īpaši noturīgs ir apgalvojums, ka valdība atklājusi kosmosa kuģus un citplanētiešu mirstīgās atliekas un iesaistījusies sazvērestībā, lai paturētu noslēpumā savu darbību citplanētiešu izpētē," teikts ziņojumā.

Pēc 2021. gadā veiktās "Gallup" aptaujas datiem, nedaudz vairāk nekā 40% amerikāņu uzskata, ka zemi apmeklējuši citplanētiešu kosmosa kuģi, un šis skaitlis palielinājies no 33% tikai divu gadu laikā.

AARO ir izpētījusi arhīvus un slepenos failus un analizējusi visas oficiālās valdības izmeklēšanas, sākot ar 1945. gadu.
Pārvalde solījusi nākt klajā ar papildu pārskatu, kurā tiks izskatīti vēlākie novērojumi un baumas.