Pasaulē
2024. gada 6. marts, 12:52

VIDEO: nesen lidoja dīvāni, tagad siltumnīcas — tornado plosa Turcijas tūristu paradīzi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Spēcīgi tornado ar lietavām trešdien plosījās tūristu iecienītajā Turcijas Antaljas provincē, izpostot plašas lauksaimniecības platības. Pārsteigto ļaužu skatiem pavērās vēja brāzmu nestās siltumnīcas.

Vietējie mediji vēsta, ka stihija papostīja tā dēvēto “Turku Rivjēru”, un nācies steigšus evakuēt cietušo rajonu iedzīvotājus, kā arī radušās bažas par iespējamo cenu pieaugumu sakarā ar lauksaimniecības produkcijas trūkumu — Kulumdžas apgabalā iznīcinātas daudzas siltumnīcas apmēram 100 hektāru platībā.

Par laimi, par bojāgājušajiem netiek ziņots, pagaidām minēti seši ievainotie, vēsta laikraksts “Hürriyet”.

Jauns.lv jau vēstīja, ka pērnā gada maijā, Turcijas galvaspilsētā Ankarā plosoties spēcīgiem vējiem un lietavām , varēja novērot arī neparastus skatus, piemēram, sociālajos plašsaziņas līdzekļos par virālu kļuvušo lidojošo dīvānu.

Vietējā iedzīvotāja Onura Kalmaza pamanītā un nofilmētā mēbele lidoja no 35 stāvu daudzdzīvokļu nama Čankajas rajonā un ietriecās kādā citā ēkā. Viņš apgalvoja, ka, par laimi, lidojošais dīvāns nevienam cilvēkam netrāpīja.

Pērnā Ieraksta komentētāji neskopojas ar asprātīgiem komentāriem. "Cerams, neviens uz tā nesēdēja." "Pilnībā modernizēts burvju paklājs." "[Turcijas prezidents] Redžeps Erdogans darīs visu, lai novilcinātu vēlēšanas."

Tēmas