foto: REUTERS/SCANPIX
Krievija mobilizēs karam dzīvokļu parādniekus
Krievijas armijas vervēšanas punkts Rostovā pie Donas. Tiem, kas piekritīs, sola 210 000 rubļu mēnesī (ap 2100 eiro).
Pasaulē
2024. gada 5. marts, 05:38

Krievija mobilizēs karam dzīvokļu parādniekus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Krievija lielgabalgaļas sagādē izmanto visdažādākās metodes – Novosibirskā komunālo maksājumu parādniekiem draud mobilizācija karam pret Ukrainu.

Iepriekš Krasnojarskā tiesu izpildītājiem uzdots meklēt pilsoņus, kas ir parādā par komunālajiem pakalpojumiem un nestrādā.

“Sibirskij Ekspress” raksta, ka arī Novosibirskā mājokļu apsaimniekotājiem uzdots apkopot parādnieku datus. Ļeņina rajona vadītāja vietnieks Jurijs Ovčarenko norāda, ka šīs ziņas nepieciešamas kara komisariātiem.

Pēc Federālā tiesu izpildītāju dienesta datiem, Krievijā ir ap astoņiem miljoniem komunālo maksājumu parādnieku, kopsumma pērn martā sasniedza gandrīz 900 miljardus rubļu (ap deviņiem miljardiem eiro).

Pērn Krievijai izdevās mobilizēt 500 000 cilvēku, no tiem 80 000 bijuši “brīvprātīgie”. Nesen Krasnojarskas pilsētas padomes deputāts Vjačeslavs Djukovs paziņoja, ka brīvprātīgi karot piesakās tikai deklasēti elementi – bezpajumtnieki, alkoholiķi un cietumnieki. Pēc šā paziņojuma Djukovu padzina no Kremļa partijas “Vienotā Krievija”, un viņš pats pieteicās karot.