Pasaulē
2024. gada 28. februāris, 12:56

VIDEO: "Kas, pie velna, tas ir?" Ukrainas karavīri kaujas zonā nofilmējuši neidentificētu diskveida objektu

Jauns.lv

Kara plosītajā valstī Ukrainas karaspēks fiksējis pilnīgi klusu neidentificētu diskveida objektu, kas lidinās virs kaujas zonas.

"Kas, pie velna, tas ir? Kāpēc tas nekustas? Varbūt ietriecies tajā?" karavīri no Ukrainas 406. bataljona dzirdami fonā debatējam, kad viņi kļuva par lieciniekiem neidentificētam lidojošam objektam, kas nekustīgi lidinās virs viņu karadarbības zonas.

"Es jums saku, tas ir NLO. Tas stāv nekustīgs," saka viens no karavīriem.

Lai gan objekta izmērs, augstums un forma joprojām ir noslēpums, paša drona augstums liecina, ka šķietamais objekts lidinājās 152 metru augstumā virs jūras līmeņa un atradās vairāk nekā 48 kilometru attālumā.  Tas varētu būt liels kuģis.

Dīvainos kadrus šomēnes iemūžināja 406. bataljons, izmantojot vienu no vairāk nekā 300 "karstuma redzamības" kvadrokopteru bezpilota lidaparātiem, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku bruņojumā. 

Video nofilmēts ar DJI zīmola "Mavic 3T" termisko attēlveidošanas dronu. Zīmola DJI preses sekretārs norādījis, ka dronu ražotājs nespēj izskaidrot redzēto, bet norādīja, ka "kļūdas ziņojums" vadības ekrānā varētu būt nospēlējis savu lomu.

Pamatojoties uz termiskā attēlveidošanas drona temperatūras diapazonu, nezināmais lidojošais objekts bija siltāks nekā tā apkārtne ("melni silts"), lai gan sarkans "kļūdas ziņojums" drona vadības saskarnē jautājumu atstāj neatbildētu.