foto: AFP/Scanpix
VIDEO: Valensijā cilvēki glābjas no liesmu pārņemtas augstceltnes
Degošā augstceltne.
Pasaulē
2024. gada 22. februāris, 22:47

VIDEO: Valensijā cilvēki glābjas no liesmu pārņemtas augstceltnes

Jauns.lv

Liels ugunsgrēks ceturtdienas, 22. februāra, vakarā pārņēmis daudzstāvu dzīvojamo ēku Spānijas pilsētā Valensijā. Ugunsgrēks izcēlās 14 stāvu kvartālā Kampanāras apkaimē un izplatījās uz blakus esošo ēku, vēsta BBC.

Ugunsgrēku dzēš vairāk nekā 20 ugunsdzēsēju brigādes, un cilvēki aicināti turēties tālāk no apkārtnes. Incidentā ir ievainoti vairāki cilvēki, vietējie mediji ziņo, ka cilvēki varētu būt iesprostoti. Valensijas Ārkārtas situāciju koordinācijas centrs paziņoja, ka no ievainojumiem sniegta palīdzība 13 cilvēkiem, tostarp sešiem ugunsdzēsējiem.

Vietējie ziņojumi liecina, ka ugunsdzēsēji, izmantojot celtņus, izglābuši vairākus iedzīvotājus, tostarp pāri, kas dzīvoja septītajā stāvā.

foto: AFP/Scanpix
Degošā augstceltne.

Kāds vīrietis, kurš dzīvo ēkas otrajā stāvā, telekanālam “La Sexta” pastāstīja, ka liesmas strauji pieauga pēc ugunsgrēka izcelšanās, kā ziņots, ceturtajā stāvā. "Uguns izplatījās 10 minūšu laikā," viņš sacīja, piebilstot, ka, iespējams, ugunsgrēks izplatījās uz ēkas fasādes esošajiem materiāliem.

Inženieris Deivids Higuera pastāstīja izdevumam“El País”, ka ēkas apšuvums varētu būt bijis cēlonis ātrai uguns izplatībai. Alumīnija plāksnes ar putu izolatoru, kas veido ēkas ārējo slāni, "ļoti labi izolē karstumu un aukstumu, bet ļoti viegli uzliesmo", viņš teica.

Kāda sieviete TVE pastāstīja, ka redzējusi, kā ugunsdzēsēji mēģina glābt pusaugu zēnu, kas iesprostots ēkas pirmajā stāvā.